Karadeniz'de bir Rus tankerine daha saldırı

02.12.2025 09:36

Son Güncelleme: 02.12.2025 17:24

Karadeniz'de bir Rus tankerine daha saldırı
NTV

NTV - Haber Merkezi

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Rusya'dan Gürcistan'a giden bir tanker gemisinin Sinop açıklarında saldırıya uğradığını bildirdi.

Karadeniz'de bir tankere daha saldırı düzenlendi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Rusya'dan Gürcistan'a giden ayçiçek yağı yüklü “MIDVOLGA-2” tankerinin, Türk kıyılarından 80 mil açıkta saldırıya uğradığını bildirdiğini, geminin Sinop'a doğru gittiğini duyurdu.

 

Tamamı Rus uyruklu 13 personelden yaralanan olmadı. Kamikaze drone ile yapıldığı öğrenilen saldırı sonrası gemide yangın çıkmadığı ve tahliye talebinde bulunulmadığı öğrenildi. Geminin Sinop'a doğru yol aldığı belirtildi.

Url'i kontrol ediniz

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

 

“MIDVOLGA-2 tankeri, Rusya'dan Gürcistan'a ayçiçek yağı yüklü olarak seyrederken kıyılarımızdan 80 mil açıkta saldırıya uğradığını bildirmiştir. Halihazırda 13 personelinde olumsuz durum olmayan geminin yardım talebi yoktur. Gemi, makineleriyle Sinop'a doğru seyir etmektedir.”

 

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

 

Bir diğer açıklama Rusya'dan geldi. Rusya Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı (Rosmorflot), MIDVOLGA-2 tankerine saldırıda ağır bir hasar meydana gelmediğini bildirdi. Rosmorflot'tan yapılan yazılı açıklamada, "Geminin üst yapısında hafif hasar meydana gelirken, gemi su almadı. Sinop Limanı'na kendi başına hareket eden gemide yaralı bulunmuyor" ifadeleri yer aldı.

 

UKRAYNA: BU OLAYLA İLGİMİZ YOK

 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heorhii Tykhyi, Rus "MIDVOLGA-2" gemisine ilişkin açıklama yaptı. 

 

Sözcü Tykhyi, "Ukrayna'nın bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. Rus propagandasının bu tür iddialarını resmen reddediyoruz. Dahası, Rusya'dan Gürcistan'a Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgesi üzerinden gittiği iddia edilen rota hiçbir anlam ifade etmiyor ve Rusya'nın tüm olayı kurgulamış olabileceğini düşündürüyor." ifadelerini kullandı.

 

GEÇEN HAFTA DA RUS GEMİLERİNE SALDIRI OLMUŞTU

 

Geçtiğimiz günlerde de Karadeniz'de iki Rus petrol tankeri Ukrayna tarafından vurulmuştu.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce 28 Kasım'da yapılan açıklamada, “VIRAT” isimli tankerin, Karadeniz'de takribi 35 deniz mili açıkta isabet aldığı belirtilerek, "Olay yerine kurtarma unsurları ve ticari gemi yönlendirilmiştir. Gemideki 20 personelin durumu iyi olup makine dairesinde yoğun duman tespit edilmiştir. Süreç takip edilmektedir." ifadesi kullanılmıştı.

NTV

28 Kasım Cuma günü yine Karadeniz açıklarında Rusya'ya ait iki boş petrol tankeri saldırıya uğramıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da “VIRAT” isimli gemideki 20 kişilik mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirmişti.

 

"KAIROS" isimli tanker gemi de; Rusya’nın Novoroski Limanı’na doğru giderken, Kocaeli'nin Kandıra ilçesi açıklarında seyrettiği sırada gemide patlama meydana gelmiş ardından yangın çıkmıştı. Yanan gemideki 25 kişi için kurtarma çalışması başlatılmış, mürettebat, teknelere alınarak tahliye edilmişti. Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Gemideki 25 personel tahliye edilmiş olup, personellerin sağlık durumları iyidir." denilmişti.

Sosyal Medya'da Takip Et