Karbon tartısı

Kopenhag Enstitüsü'nden üç öğrenci yiyeceklerin küresel ısınmaya olan etkisini bulmak için özel bir çalışma yaptı.

Karbon tartısı

Çalışmanın adı "Yediklerinizler tanışın"... Yiyeceklerin ulaşımı sırasında tüketilen karbondioksit gazını ölçen bir tartı yaptılar. Amaçları, yiyecek üretimi ve tüketimi sırasında boşyere atmosfere salınan karbondioksit miktarına dikkat çekebilmekti. Bu çalışmanın mimarları anlatıyor: "Bu projeyi sergilenmek üzere oluşturduk. Amacımız yiyeceklerinizi satın alırken, bu yiyeceklerin size ulaşana kadar ne kadar uzun bir yol katettiğini düşünmeniz ve bu sırada atmosfere bırakılan karbondioksit gazının miktarını farketmeniz, küresel ısınmaya olan etkinizi görmeniz... Bizim icat ettiğimiz bu tartı bunu ölçüyor."

KARBON TARTISI NASIL ÇALIŞIYOR?

Tartının bir kefesine yiyeceğinizi koyuyorsunuz. Diğer kefesine ise ağaç şeklindeki ağırlıkları yerleştiriyorsunuz. Tartı yiyeceğin üretildiği noktadan şu anda bulunduğunuz noktaya gelene kadar ne kadar karbon ürettiğini ölçüyor. Konulan ağırlıklar ise bu karbon gazının atmosferden silinmesi için ne kadar ağaca ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.

Yiyeceklerinizi satın alırken bu yiyeceklerin nereden geldiğini bir düşünün. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi yerel üreticilerden yiyecek almak en sağlıklık seçim olacaktır.
Daha fazla bilgi için
http://www.localhiddenvariable.com/ciid/meet-the-food-you-eat-tui-final-project/

Sayfa Yükleniyor...