Kaş'ın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’na kepçe girdi

Sosyal medyada yayılan "plaja beton dökülüyor" iddiaları sonrasında vatandaşlardan büyük tepki gelirken, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'den "Bir iş makinesi girdi, tankı yerleştirdi ve hiç beton dökmüyoruz" açıklaması geldi.

Kaş'ın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’na kepçe girdi

Kaş’ın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'na kepçe girdi

Sosyal medyada yayılan “plaja beton dökülüyor” iddiaları sonrasında vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ‘Bir iş makinesi girdi, tankı yerleştirdi ve hiç beton dökmüyoruz’ dedi.

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde turkuaz rengiyle görenleri büyüleyen dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nda foseptik tartışması çıktı.

Habertürk gazetesinden Soner Özcan'ın heberinde, plajı “C Tipi Mesire Yeri” olarak kullanan Kaş Belediyesi'nin, önceki yıllarda yapılan ahşap tuvaletler için geçen hafta iş makinesi ile foseptik tankı yerleştirdiği belirtildi.

Alan daha sonra kumla kapatılırken, birinci derece doğal SİT alanı olan plajda iş makinesini gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan da, “Bölge birinci derece doğal SİT alanı. İş makinesinin girmesi yasak ve suç. Belediye orayı 3 yıldır beach kulüp gibi işletiyor. Dava açtık. Tahribat olduğu yönünde bilirkişi raporu verildi ama buna rağmen davayı kaybettik. Geçen yıl tekrar çalışma yaptılar. Suç duyurusunda bulunduk ama sonuç çıkmadı” dedi.

"BİR GRAM BETON DÖKÜLMEDİ"

Antalya'nın Kaş ilçesinin belediye başkanı Halil Kocaer, "Kaputaj Plajı'na beton dökülüyor" iddiasına ilişkin, "Deniz kirliliğine neden olmayacak şekilde, daha düzgün, sızdırmayan 20 tonluk atık su tankerini plaja gömdük. Bir gram beton dökülmedi." dedi.

Kocaer, basında yer alan "Kaputaj'a beton dökülüyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını, plaja, tuvalet ve diğer atık sular için atık tankeri indirildiğini söyledi.

Çevrenin temiz tutulması için atık su tankerinin kazılan alana gömüldüğünü dile getiren Halil Kocaer, pompalar konmak suretiyle vidanjörle alınan atık suların arıtmaya götürüldüğünü anlattı.

Plajdaki atık su tankerinin yeterli olmadığını anlatan Kocaer, "Deniz kirliliğine neden olmayacak şekilde, daha düzgün, sızdırmayan 20 tonluk atık su tankerini gömdük. Bir gram beton dökülmedi. Aslında bu çalışmayla daha güvenli hale getirdik. Deniz kirliliğine neden olmayacak en iyi önlemler alınmak suretiyle denizimiz ve Kaputaj'ı gözümüz gibi korumak maksadıyla atık deposunu koyduk" diye konuştu.

Halka daha iyi hizmeti sunmak için böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak, "Kaputaj'dan faydalanmak amacıyla gelenler için bunu yapıyoruz, kendimiz için bir şey yapmıyoruz. Beton dökme söz konusu değil." diyen Halil Kocaer, bazı çevrelerin gerçek dışı iddialarda bulunarak "bulanık suda balık avlamaya çalıştığını" kaydetti.

BİR YOL HİKAYESİ (KAŞ'TA BİR CENNET)

Sayfa Yükleniyor...