Katlanabilir 'süper pratik yaşam üniteleri'

Vefa Group markası Vekon, konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi için Süper Pratik Yaşam Üniteleri Projesi’ni hayata geçiriyor.

Katlanabilir 'süper pratik yaşam üniteleri'

Vefa Group bünyesinde yer alan Vekon, afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, restoran, şantiye ve benzeri durumlarda konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı şekilde giderilmesi amacıyla Süper Pratik Yaşam Üniteleri’ni geliştirdi. Yaşam üniteleri; Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşuyor.

The Marmara’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, 2012 yılının başında, prefabrike şantiye binaları ile ofis ve yaşam konteynerleri üreten markaları Vefa Prefabrike Yapılar’ın adını yenilediklerini ve markanın yoluna Vekon olarak devam ettiğini belirterek; ilk adımı Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile attıklarını açıkladı.

6 FARKLI ÜRÜN ÇEŞİDİ
Koçyiğit, “Vekon’un 3 ana ürün grubundan birini Süper Pratik Yaşam Üniteleri adıyla ’de ve dünyada ilk defa geliştirilen ve üretilen 6 farklı ürünle güçlendiriyoruz. Vekon’un Süper Pratik Yaşam Üniteleri; katlanabilme özelliği, hızlı kurulumu, taşıma ve depolamada sunduğu maliyet avantajı sayesinde geçici konaklama ihtiyacına pratik ve güvenli çözümler getiriyor” dedi.

Vekon Satış Yöneticisi Özgül Yücel de yaşam ünitelerinin farklı alanlardaki kullanımları ile barınma ihtiyacına hızlıca cevap verdiğini dile getirdi.

Ürünlerin özellikle geçici konaklama ihtiyacına pratik ve güvenli bir çözüm getirdiğini kaydeden Yücel, “Birbirinden farklı boyutlara ve kullanım özelliklerine sahip üniteler; kamp, şantiye, ofis, lojman, sosyal tesis binaları ve hobi evleri gibi kullanım alanları sayesinde, başta afet sonrası konaklama olmak üzere tüm acil konaklama ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde karşılıyor” dedi.

Yücel, katlanma özelliği ile depolama ve nakliyede maliyet avantajı sağlayan Vekonada ürün çeşidinin geliştirilen ayakları sayesinde her türlü zeminde kullanılabildiğini, hafifliği sayesinde de bir çadır gibi ulaşımı zor olan bölgelere helikopterler vasıtasıyla taşınarak bırakılabildiğini ifade etti.

30 METREKARELİK KULLANIM ALANI
Büyük çadırlara alternatif olarak düşünülen her biri 30 metrekarelik kullanım alanına sahip Vekonaba ünitelerinin kendinden tabanlı olduğu için zemin betonuna ihtiyaç duymadığını vurgulayan Yücel, Vekonest çeşidi içinse şu açıklamada bulundu:

“Kurulumu sadece iki kişiyle herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymaksızın yapılabilmektedir. Bir TIR’da aynı anda altı adet ıslak hacimli ünite taşınabilmektedir. Islak hacimli ünite kurulmuş, kullanıma hazır haline göre üç kat daha küçük bir paket haline gelirken, ıslak hacimsiz ünitede bu oran altı kata kadar çıkmaktadır.”

Vekonant ve Vekonar çeşitleri ile ilgili de bilgi veren Yücel, "merdiven ve ara kat döşemeden oluşan yaklaşık yüzde 15’lik bir maliyet ile üst üste iki kat şeklinde kullanılabiliyor. Üniteler, bu sayede alt yapı maliyetinden yüzde 50 tasarruf sağlıyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...