Keçiboynuzlu kurabiye

Keçiboynuzu çok besleyici. Çocuk beslnemesinde tatlandırıcı olarak rahatça kullanılabilir.

Keçiboynuzlu kurabiye

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı harnup pekmezi
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı keçiboynuzu tozu
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı kuru kayısı
1 yemek kaşığı kuru erik
Aldığı kadar tam buğday unu

Yapılışı:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı harnup pekmezi
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı keçiboynuzu tozu
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı kuru kayısı
1 yemek kaşığı kuru erik
Aldığı kadar tam buğday unu

Malzemelerin tamamını karıştırın.
Kulak memesi yumaşaklığına gelinceye kadar yogurun.
Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra kurabiyeleri şekillendirip tepsiye dizin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık
15-20 dakika kadar pişirin.



Sayfa Yükleniyor...