Kraliçe tacını çıkardı, aşçı kepi taktı

2011 yılında düzenlenen yarışmada "Miss Model of Turkey" seçilen İdil Kalender, tacını aşçı kepi takmak için çıkardı.

Kraliçe tacını çıkardı, aşçı kepi taktı

İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşayan İdil Kalender, 19 yaşında yakınlarının önerisi üzerine bir ajansa yazıldı ve modellik yapmaya başladı.

Kalender, ajansının yönlendirmesiyle 2011 yılında Çeşme'de düzenlenen Miss Model of Turkey Yarışması'na katıldı ve yüzlerce genç kızın arasından sıyrılarak birincilik tacını taktı.

Yarışmadan sonra 3 yıl süreyle ünlü isimlerle çalışan, önemli defilelerde podyuma çıkan, ve yurt dışındaki organizasyonlara katılan İdil Kalender, bir gün "artık modellik değil, hayallerinin mesleği olan aşçılık" yapmak istediği gerekçesiyle İŞKUR, Bornova Belediyesi, Uzman Pastacılar Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına katıldı.

Bornova'daki Mutfak Atölyesi'nde 6 ay boyunca yemek yapmayı öğrenen "Miss Model of Turkey", eğitim sonunda aşçılık kepi ve önlüğünü takmaya başladı, ilk işini de Çeşme'deki bir restoranda buldu.

İdil Kalender, Miss Model of Turkey yarışmasına isteyerek katılmadığını, ajansının talebiyle bir kampa girdiğini, saatlerce mankenlere özel "catwalk" yürüyüşü çalışmaktan ayaklarında yara oluştuğunu anlattı.

Yarışmayı kazandığına çok şaşırdığını söyleyen Kalender, "3 yıl modellik yaptım, profesyonel çekimlere katıldım sonra düşündüm 'ben bu işi gerçekten yapmak istiyor muyum' diye, istemediğime karar verdim. Hayalim aşçılıktı. Ben annemin rujlarını değil, tarif defterini kaçırırdım, çizgi film yerine yemek programı izliyordum" dedi.

Kraliçe tacını çıkardı, aşçı kepi taktı - 1

İŞKUR, Bornova Belediyesi, Uzman Pastacılar Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Mutfak Atölyesi'nde düzenlenen iş garantili meslek edindirme kursuna katıldığında herkesin çok şaşırdığını anlatan Kalender, şöyle devam etti:

"Hayallerimin mesleği aşçılık için kendime söz vermiştim. 1 Eylül'de ilk adımı attım, 6 ay eğitim gördüm. Oldukça zorluydu, elimizi kestik, yaktık. Yılmadım, devam ettim. Aklımın 5 karış havada olduğunu düşündüler. Etraftakiler model olduğumu öğrenince 'yapamazsın, bitiremezsin' dediler. Önce kimse inanmadı. Ailem de inanmadı. 'Deli misin, modellikte deli para var' diyenler oldu. Birisi de 'aşçılığa mı düştün' diye eleştirdi. Ama ben yükseldiğimi düşünüyorum. Aşçılık güzel bir meslek. Fiziğin, boyun varsa herkes model olur ama aşçı olamaz."

En çok Türk yemekleri pişirmeyi sevdiğini, meslekte iyice ilerledikten sonra kendi restoranını açmayı hedeflediğini anlatan Kalender, "Özel bir menü çıkarmak istiyorum. Birbirinin benzeri birçok kopya restoran var. Benim yemeğim özel olacak ve patentini alacağım. Denemelere başladım" diye konuştu.

Hayatının sonuna kadar aşçılık yapmak istediğini de dile getiren Kalender, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi 'modelliğe dön' deseler asla dönmem. Hala teklif var, 2 gün önce fotomodellik için aradılar ama inşallah yaşlanıp ölene kadar aşçılığa devam edeceğim. Aşçılıkta iyi bir isim olmak istiyorum."

Mutfak Atölyesi Tesis Yöneticisi Ata Can Albayrak da İdil Kalender'i kursta ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını belirtti.

Eğitimde 100 alan ilk öğrencinin Kalender olduğunu kaydeden Albayrak, Kalender'in iyi bir aşçı olacağına inandığını ifade etti..

Sayfa Yükleniyor...