Küçük: Suçluysam beni assınlar

Ergenekon sanıklarının kendisi aleyhinde ifade vermeye zorlandığını öne süren emekli Tuğgeneral Veli Küçük, "Suçluysam assınlar beni" dedi.

Silivri’de görülen Ergenekon davasının 63. duruşması bugün yapıldı.

Duruşmada, yazar Orhan Pamuk'a suikast yapacağı öne sürülen Selim Akkurt, sorgusu sırasında savcıların kendisini emekli Tuğgeneral Veli Küçük aleyhine ifade vermeye zorladıklarını söyledi.

Bunun üzerine söz alan Küçük, "Ben bu vatan için çalıştım. Veli Küçük'e kini nedir bu savcıların. TSK'ya 35 yıl hizmet ettiğim için mi benimle uğraşıyorlar" dedi.

Sanıkların yönlendirildiğini öne süren Veli Küçük, "Suçluysam beni assınlar" diye konuştu.

KÜÇÜK'ÜN TELEFONUN SİNYALLERİ MAHKEMEDE
Öte yandan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı'ndan istenen, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, 30 Nisan-11 Mayıs 2006 tarihlerinde bulunduğu yerlerle ilgili cep telefonu sinyallerine ilişkin yazı mahkemeye ulaştı.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, müdahil Cumhuriyet Gazetesi avukatlarının talebi doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı'ndan istediği, ''30 Nisan 2006 tarihinde yapıldığı iddia edilen Ataşehir toplantısına katılanların 29 Nisan 2006 tarihinden gazetenin bombalandığı 11 Mayıs 2006 tarihine kadarki süreçte nerelerde olduğuna ilişkin baz istasyonu bilgileri'' dosyaya konuldu.

Buna göre, Veli Küçük'ün 29 Nisan 2006'da Ankara'da Maltepe, Gençlik Caddesi, Erk Otel, Bayındır Sokak, Ziya Gökalp, Sakarya Caddesi, Dikmen, Gölbaşı ve Mogan'da baz istasyonu kayıtlarının olduğu görüldü.

Küçük'ün cep telefonu kayıtlarına ilişkin 30 Nisan 2006 tarihinde ise baz istasyonu verilerinin, ''İstanbul Dedeman İş Merkezi, Gayrettepe Ayazma ve Darphane''den, 1 Mayıs 2006'da ise İstanbul Capitol, Kışlaönü, Rum Mezarlığı, Nispetiye'den alındığı kaydedildi.

Mahkemeye daha önce gönderilen yazılarda ise Muzaffer Tekin'in 30 Nisan 2006'da Göztepe, Ziverbey Maltepe ve Pendik'te, Fikri Karadağ'ın Balıkesir'de, Rasim Görüm'ün Hendek'te olduğu belirtilmişti.

Yazılarda Danıştay saldırısı davasının sanıklarından Alparslan Aslan'ın 1 Mayıs 2006'da Dudullu ve Ümraniye'de, Osman Yıldırım'ın ise Ataşehir'de bir telefon görüşmesi yaptığı ifade edilmişti.




İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Sanıklardan Kemal Kerinçsiz ve avukatının talebi doğrultusunda MİT Müsteşarlığı'na müzekkere yazılmasına karar veren Mahkeme Heyeti, dilekçede belirtilen habere konu yazı içeriğinin de bu müzekkereye eklenerek, Danıştay saldırısından önce ve sonra düzenlenen, bu saldırı ve Hablemitoğlu cinayetinin ''Ergenekon'' adlı örgütle bir ilişkisi olduğuna dair 2 adet raporun Başbakanlı'ğa sunulup sunulmadığının sorulmasını hükme bağladı.

Kerinçsiz'in evindeki aramayla ilgili 22 ve 23 Ocak 2008'deki video çekim görüntülerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesine karar veren Mahkeme Heyeti, sanıklardan Aydın Yüksek'in talebi doğrultusunda, dilekçesinde söz edilen Halit Güngön'ün öldürülmesiyle ilgili dosyanın, incelenip iade edilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklardan Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün, faili meçhul dosyalarının istenmesiyle ilgili taleplerini de bu aşamada davaya bir yenilik katmayacağından reddetti.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin sürdürülmesine karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 12 Mart Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.

Bu arada, davanın tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses'in cezaevinde kaldığı süre içerisinde ''Avrasya Jeopolitiğinde Kafkasya'', ''Uluslararası İlişkilerde Paradigmalar'' ve ''Periferal Devlet'' adlı 3 kitabın yazımını tamamladığı öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...