Kurtulmuş’un yeni partisi: Halkın Sesi

Saadet Partisi genel başkanlığından istifa eden Numan Kurtulmuş, yeni partisini açıkladı. “Halkın Sesi” olan partinin ambleminde doğan güneş var.

Kurtulmuş’un yeni partisi: Halkın Sesi

Numan Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısıyla yeni partisinin adını açıkladı.

Kurtulmuş’un yeni partisi “Halkın Sesi” oldu.

Partinin ambleminde doğan güneş var. Kurtulmuş, basın toplantısında partisinin ambleminin Osmanlı medeniyet güneşini sembolize ettiğini söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Partimizin amblemi 'Osmanlı güneşi', 'medeniyet güneşi' adını vereceğimiz ''güneştir''. Amblemde uygulanan güneş, tarih boyunca 'medeniyet güneşi' olarak isimlendirilen bir motifi ortaya koyuyor. Buradan inancımız, hem yeni bir günün doğduğunu ortaya koymak, hem de 'de yeni bir dönemin, yeni bir günün doğduğunu ifade etmektir. Hem yeni dünyanın kurulması olduğunu ifade etmek, hem de bizim medeniyet değerlerimize olan bağlılığımızı ifade etmek açısından Osmanlı'nın medeniyet güneşi motifini kullandık.''

Yeni partinin adının kısaltması ise HAS Parti oldu.

YERİ MERKEZDE
Kurtulmuş, kuracaklarını açıkladığı ''Halkın Sesi Partisi''ni, ''Bu parti sağcı bir parti değildir, solcu bir parti değildir, liberal bir parti değildir, muhafazakar bir parti değildir. Bu parti 'de milletin, halkın merkezi olan bir partidir. Yerimizi milletin merkezi, halkın sesi'' diye tanımladı.

Kuracakları partinin, siyaseti, bir medeniyet siyaseti olarak algılayacağını, kendi değerlerini insanlığın ortak paydası olarak sunacaklarını belirten Kurtulmuş, Türkiye'de siyasal sistemin sorunlarının giderek arttığını ifade etti. Mevcut partilerin sorunları çözmek yerine siyaseti kamplaştırıp, kutuplaştırıp kavga üzerinden siyaset yaptıklarını iddia eden Kurtulmuş, ''Her gün sadece kavga üretiyorlar.

Milletin sorunlarını çözmek konusunda sadece çözüyormuş, yapıyormuş gibi davranıyorlar. Milletin sorunlarını bilen, bunları çözme iradesine sahip, asla 'mış gibi' yapmayan, ne yapacaksa onu söyleyen ve söylediklerini yapmaktan asla vazgeçmeyecek, korkmayacak bir siyasi harekete ihtiyaç var'' görüşünü dile getirdi.

KURTULMUŞ: SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
Tüm bu sorunların, kendilerini yeni bir sesi, milletin sesini ortaya koymaya ittiğini anlatan Kurtulmuş, sorunları çözmeyi reddeden bir dil kullanmayacaklarını söyledi.

Mevcut partilerin siyasetin temel konularını sürekli kamplaştırdığını ileri süren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Alevi-sünni meselesi, Türk-Kürt meselesi, dindar-laik meselesi, asker-sivil meselesi gibi meseleleri sürekli büyüterek bunların üzerinden siyaset yapma devri artık geride kalmıştır. Bu toplumun bütün kesimleri bu sorunları çözecek kararlı bir siyaseti bekliyor. Bu siyaseti yapacak kadro buradadır. Türkiye'nin bu sorunlarını gerçekten çözmeye yönelecek bir ekip bugün Türkiye'nin önüne çıkıyor. Yolumuz açık olsun.

Bu siyaset inşallah Türkiye'nin yolunu aydınlatsın. Bu ülkenin insanlarının özgürlüğünü, adaletini, refahını temin etsin. Bu siyasi kadro, Türkiye'nin alışılmış, sağ-sol, ilerici-gerici, muhafazakar-laik, milliyetçi gibi tanımların dışında bir siyasal terkibi oluşturuyor. Çünkü, bu tanımların, tanımlamaların hiç birisi Türkiye'de artık ihtiyaçlara cevap verecek düzeyde değildir.''

Türkiye'nin alışılagelmiş siyaseti içinde siyaset yapmayacaklarını ifade eden Kurtulmuş, partilerinde siyasetin 'kasaba politikalarının ayak oyunlarının görülmeyeceğini'' söyledi. Meydanlarda, caddelerde siyaset yapacaklarını belirten Kurtulmuş, partisinin ''dışardan esen rüzgarlara göre rota belirlemeyeceğini'' de anlattı.

Numan Kurtulmuş, kuracakları partinin gelecek yıl seçimlere katılabilecek şekilde teşkilatlanacağını, bu ayın sonunda da genel kurullarını yapmayı planladıklarını bildirdi.

Eşi Sevgi Kurtulmuş ile salona giren Numan Kurtulmuş'u partililer 'Başbakan Numan'' sloganları ile karşıladı. Kurtulmuş'un yeni partisinin adını ve amblemini açıklamasının ardından da solandakiler Kurtulmuş'u ayakta alkışladı.

Toplantı öncesinde tanıtım filmi izletildi. Salonun duvarlarına asılı ''yola çıkıyoruz'' sloganları dikkat çekti. Bu arada partinin kurucular kurulunun açıklanması sırasında Numan Kurtulmuş'un kısa süreli salondan ayrıldığı görüldü.

Toplantının sonunda Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte kutlamaları kabul etti. Partisine ilişkin evrakları da imzalayan Kurtulmuş, sevgi gösterileri arasında buradan ayrıldı.

KURULUŞ DİLEKÇESİ SUNULDU
Halkın Sesi Partisinin kuruluş dilekçesi Ümmet Kandoğan, Şeref Malkoç, Niyazi Güney ve beraberindekilerce İçişleri Bakanlığına sunuldu.

Malkoç, Bakanlık girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk siyasetine yeni bir partinin girdiğini belirtti. Halkın Sesi Partisinin, Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Malkoç, partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un herkes tarafından sevilen bir kişi olduğunu söyledi.

Halkın Sesi Partisinin Türkiye'ye hayırlı hizmetlerde bulunması dileğini ifade eden Malkoç, ''Halkın Sesi Partisi projeleriyle bu milletin derdine derman olacak, işsizlik sorununu çözecek, Türkiye'de huzuru, barışı kardeşliği temin edecek ve eskiyen siyasi üslupları, yöntemleri yenileyecek bir partidir'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından Malkoç ve beraberindekiler, partinin kuruluş dilekçesi ile gerekli evrakları İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine vermek üzere Bakanlık binasına girdi.

HAS'TA KİMLER VAR?
Halkın Sesi Partisi kurucular kurulu listesinde, aralarında eski bakanlardan Ahmet Cemil Tunç, Ahmet Demircan, Musa Demirci, Refaiddin Şahin, Teoman Rıza Güneri, eski milletvekillerinden Ahmet Feyzi İnceöz, Ahmet Karavar, Ahmet Sünnetçioğlu, Bahri Zengin, Beyhan Aslan, Mehmet Batuk, Mehmet Bekaroğlu, Mukadder Başeğmez, Nedim İlci, Hüsamettin Korkutata, Hayri Kırbaşoğlu, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Şeref Malkoç, Lütfü Esengün, Ümmet Kandoğan ile Muhittin Bal, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Emine Uçak Erdoğan, Celal Kazdağlı, Erol Göka, İbrahim Ertan Yülek, Gülten Çelik, Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Rahaf İncetahtacı, Hasan Basri Aktan, İsmail Zekai Kutan'ın da bulunduğu 234 kişi yer alıyor.

SİYASİ PARTİ SAYISI 67'YE ULAŞTI
İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, Numan Kurtulmuş'un kurduğu Halkın Sesi Partisinin, İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesinin verilmesiyle Türkiye'de faaliyette bulunan siyasi parti sayısı 67 oldu.

Bakanlıktaki ''Faaliyette Bulunan siyasi Partiler'' listesinde, Hüsamettin Cindoruk'un liderliğinde 1983 yılının Haziran ayında kurulan Demokrat Parti 1'inci, aynı yıl Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığında kurulan MHP 2'inci, Masum Türker başkanlığında, 1985'te siyasi faaliyetine başlayan DSP 3'üncü sırada yer alıyor.

2010 yılında kurulan Ergenekon Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ile Türkiye İşçi Partisi de listenin sonlarında yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...