Leman Çıdamlı hayatını kaybetti

'Kaynanalar' dizisinin Nuriye Kantar'ı, ünlü oyuncu Leman Çıdamlı dün akşam hayatını kaybetti. Yaklaşık 6 aydır akciğer kanseri tedavisi gören Çıdamlı, 80 yaşındaydı.

19.12.2012 - 10:17

Leman Çıdamlı hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören Leman Çıdamlı dün akşam hayatını kaybetti.

1932 doğumlu Leman Çıdamlı, 1974'te sinema filmi çekilen ve televizyon dizisi olarak da ekranlara gelen 'Kaynanalar'da canlandırdığı "Nuriye Kantar" tiplemesiyle tanınmıştı.

Leman Çıdamlı'nın kendisi gibi oyuncu olan kızı Ayşegül Çıdamlı Twitter'dan "Maaalesef annemi de kaybettim" yazdı.

Çıdamlı 10 gün önce de eşini kaybetmişti.

Sanatçı Leman Çıdamlı, 1932 yılında dünyaya geldi. Çıdamlı, 1974 yılında filmi çekilen ve daha sonra televizyon dizisi yapılan ''Kaynanalar''da Tekin Akmansoy'un canlandırdığı ''Nuri Kantar''ın eşi ''Nuriye Kantar'' tiplemesiyle geniş kitlelerce sevildi.

Leman Çıdamlı’nın Filmografisi:
Aşk Oyunu (2005)
Sen Ne Dilersen (2005)
Cennet Mahallesi (2004)
Büyükannenin Konağı (2003)
Şöhretler Kebapçısı (2003)
Bedel (2000)
Yasemince (1997)
Gülşen Abi (1994)
Nasreddin Hoca (1993)
Çılgın Aşıklar (1993)
Mahallenin Muhtarları (1992)
Varyemez (1991)
Zehir Hafiye (1989)
Bıçkın (1988)
Aşkın Gözü Kördür (1987)
Perihan Abla (1986)
Kahkaha Marketi (1986)
Bülbül Ailesi (1976)
Nöri Gantar Ailesi (1975)
Kanlı Deniz (1974)
Köyden İndim Şehire (1974)
Kaynanalar (1974)

  • Etiketler :

Sayfa Yükleniyor...