Mavi kapak kampanyası bitti

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, engellilere tekerlekli sandalye almak amacıyla başlattığı mavi kapak kampanyasını sonlandırdı.

Mavi kapak kampanyası bitti

Engellilere tekerlekli sandalye almak amacıyla Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nce başlatılan ve tüm 'ye yayılan plastik mavi kapak toplama kampanyası, 3 senelik gönüllü çalışmanın ardından bitirildi.

Projeyi internette görüp İzmir'e getirme teklifinde bulunan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden Kosovalı Kushtrim Ahmeti'nin girişimine destek veren başta öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar olmak üzere kampanyanın yayılmasında büyük emek veren fakültedeki birçok öğretim üyesi ile öğrenci, kararla üzüntü yaşadı.

Prof. Dr. Nurselen Toygar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç'un, fakültenin bilimsel çalışmalarla adının duyulmasını istemesi nedeniyle kampanyaya son verildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Toygar, şunları söyledi

Dekanımız, her sene kampanyanın bitirilmesini istiyordu, ancak biz halkımızdan gelen istek üzerine kampanyayı devam ettirdik. Fakat 2012 yılında Dekanımız bitirilmesini istedi. Çünkü fakültenin bilimsel haberlerle gündeme gelmesini, adının kapakla anılmasını istemediğini söyledi. Bu kampanya benim çocuğum gibi oldu, Ataşehir Belediyesi'nden aldık, onu yetiştirdik ergenliğe getirdik. O kadar kişinin evladı gibi benimsediği kurumsal olmaktan çıkan bu projenin bitirilmesi en çok beni üzüyor ve içimi acıtıyor. Uykularımı kaçırıyor. Bu proje bizden daha çok halkımızın sahiplendiği bir proje oldu.

'ÇOCUKLAR AĞLIYOR'
Projenin 81 ille sınırlı kalmadığını aynı zamanda dünyaya yayıldığını kaydeden Prof. Dr. Nurseli Toygar, 50 dünya ülkesinden proje için kapak geldiğini belirtti. Prof. Dr. Toygar, şunları söyledi:

Bana soruyorlar; 'Hocam bu kampanya biterse biz bu kapakları ne yapacağız' Bazı kişiler çocuklarına kampanyanın bittiğini söyleyecek olmuş çocuklar ağlamaya başlamış. Çocuklara sosyal sorumluluk o kadar çok aşılanmış. Engellilerimize bir tekerlekli sandalye almayı amaç edindik. Bize sağlık raporuyla başvuran bütün engellilere ulaştık ve bunu gururla söylüyorum. Buna ulaşmamızı halkımız sağladı.

'BİRÇOK KURUM SAHİP ÇIKMAK İSTİYOR'
Prof. Dr. Toygar, kampanyanın biteceğini öğrenen birçok kurumun kendisiyle iletişim kurduğunu ve sahip çıkmak istediklerini aktardı. Prof. Dr. Toygar, Belki sistemi bildiğim için belki de koordinatörü olduğumdan dolayı birçok kurum bana teklifte bulundu. Yoksa ben bu projede bir sembolüm. Fakat, proje başka bir kuruma verilecekse, mutlaka kurum tarafsız olmalı. Çünkü biz burada herkesi kucakladık.

'GUINNESS'E BAŞVURDUK'
Projenin dünya rekoru kırdığını ve bunu tescil ettirmek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduklarını belirten Prof. Dr. Toygar, Facebook'ta 350 bin takipçimiz var, her ilde gönüllü kuruluşlarımız var. Bunlar zaman içinde sağlanan destekler. Bunların tekrar kurulması çok zor. Şu ana kadar 1600 tekerlekli sandalye dağıttık. 400 ton kapak toplandı. Arjantin'de 80 ton kapak toplanmış ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişler. Biz de Guinness'e başvurduk ve oradan da haber bekliyorduk dedi.

Sayfa Yükleniyor...