MEB'den özel okullara müfredat uyarısı

07.10.2025 13:32

Son Güncelleme: 07.10.2025 13:48

MEB'den özel okullara müfredat uyarısı
Anadolu Ajansı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapılan teftişler sonrasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne göre eğitim vermeyen okullara yazı gönderdi.

MEB, özel okullara yönelik incelemesini sürdürüyor. Bakanlık, 35'i aşkın özel okula yazı gönderdi.

Yazıda, okullarında özgün müfredat uygulayan bazı özel okulların, maarif modele uygun şekilde eğitim programlarını güncelleyerek, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na sunmadığı belirtildi.

Bu kapsamda, haftalık ders çizelgelerini güncelleme işlemlerini belirlenen sürede tamamlamayan 15 okuldan, bakanlığın haftalık ders çizelgesine uyması istendi.

İlişkili Haberler
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yer aldığı internet sitesi erişime açıldı
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yer aldığı internet sitesi erişime açıldı
Haberi Görüntüle
16 özel okula ise belli dersler özelinde bakanlığın hazırladığı müfredatı belirtilen yıl ve sınıf seviyelerinden başlayarak okutulması uyarısında bulunuldu.

27 özel okuldan ise bazı derslerin programlarını Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Ortak Metni'ne göre güncellemeleri istendi.
Google News kanalına abone ol
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak ister misiniz? Google News'te NTV'ye abone olun.
Abone Ol