Mustafa Elitaş: Cumhurbaşkanımıza üyelik teklifi yaparız

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye üyeliği konusunda 27-28 Nisan sonrasına işaret etti.

Mustafa Elitaş: Cumhurbaşkanımıza üyelik teklifi yaparız

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, referandum sonuçlarını NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Anayasa değişikliği referandumununda resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan ''evet'' çoğunluklu oy çıkmasıyla birlikte, Anayasa'nın 101. maddesi değiştirildi.

O maddede yer alan "Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisi ile ilişiği kesilir" ifadesi kaldırıldı.

Yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'ye dönüşünün önü açıldı.

Elitaş, ''27 Nisan veya 28 Nisan tarihinde YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlayacağı tarihe baktığımız takdirde biz Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti'yi şereflendirmesi için üyelik teklifi yaparız. Kendileri tarafından kabul gördüğü takdirde bizim için büyük bir şereftir'' dedi.

Elitaş özetle şöyle konuştu:

''Hayırlı uğurlu olsun demek lazım. bundan sonra önündeki engelleri vesayet rejimi ile ilgili uygun bir şart oluşturan mevcut anayasayı değiştirerek yeni bir yönetim tarzına geçmiş oldu. Destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaş artık hiç kimseden endişe etmeden oyunun niyetini kendisine gelen siyasi parti temsilcisine ifade edebiliyor. Bugüne kadar böyle işler pek söylenmezdi. Herkes biliyor birbirini.

MHP SEÇMENİ İKNA OLMADI MI?

Anayasa değişikliği TBMM'de oylandığında 339 milletvekili buna evet dedi. Karar da söz de milletin dedik. 339 milletvekilinin TBMM'de verdiği oyu kim evet kim hayır verdi ne kadar fire AK Parti'den MHP'den diye bir araştırma ihtiyacı içerisinde bulunmadık. 51.4 alınan evet oyu önemli bir hadise bunun hangi partiden ne verdiği konusu değil. MHP siyasi kimliği, AK Parti siyasi kimliği ve BBP referandumda evet yanında bir taraf sergilediler. Bu 3 partinin dışındaki bütün partiler ve diğer kurum ve kuruluşlar da hayır yönünde görüş beyan ettiler. Buradaki sistem siyasi parti seçimi değil tamamen sistemle ilgili bir konu. Hangi partiden ne geliyor diye araştırmak gereksiz bir uğraşıdır.

''MÜHÜRSÜZ PUSULA'' TARTIŞMASI

YSK Başkanı açıklamasını yaptı. 'Biz sandıklar açılmadan oylar sayılmadan kararımızı aldık tebliğ ettik' diye ifade ettiler. Eğer oylar sayılıp şu kadar geçerli geçersiz oy var diye sonuçlar belli olduktan sonra bu karar alınmış olsaydı tartışılmış olabilirdi. Fakat şu anda CHP sürekli bahaneler üreterek kaybetmenin hazımsızlığını yaşamaktadır. Hiç itiraz olmamış sandık başlarında itiraz olmamış. İtiraz olmayan sandık başlarındaki sonuçları oylar dışarıdan geldi diye söylemek ne anlam ifade eder? Hayır oyları dışarıdan geldiyse? Bu konudaki tartışmaları gündeme getirmek milletin meşru iradesine haksızlık yapılmış olur. Ortada bir yolsuzluk farklı işlemler çalıntı varsa şaibe ortaya çıkmışsa sandık kurullarında büyün siyasi partilerin temsilcileri var hiç itiraz olmamış.

CUMHURBAŞKANI'NIN PARTİLİ OLMASI

27-28 Nisan tarihinde YSK kesin sonuçları Resmi Gazete'de yayımladıktan sonra yürürlüğe girecek. 3 konu kendiliğinden yürürlüğe girmiş olacak. Birisi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yerine Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak geçecek. İkinci madde olarak askeri yüksek yargı lağvedilmiş olacak. Üçüncü konu da Cumhurbaşkanı'nın bir parti ile ilişiği konusundaki anayasaki ifade ortadan kalktığından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif götürdüğümüzde takdir ederse AK Parti'nin kurucu lideri ve kurucu genel başkanı olarak partimize üye olması bizi şereflendirir. 27 Nisan veya 28 Nisan tarihinde YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlayacağı tarihe baktığımız takdirde biz Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti'yi şereflendirmesi için üyelik teklifi yaparız. Kendileri tarafından kabul gördüğü takdirde bizim için büyük bir şereftir. Lideri olduğu, kurucusu olduğu partinin bir üyesi olması hakikaten önemli bir hadisedir.''

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Adalet ve Kalkınma Partisi
  • Siyaset
  • Referandum

Sayfa Yükleniyor...