Nuriye Gülmen yoğun bakımda

KHK ile görevlerinden uzaklaştırıldıktan sonra açlık grevi başlatan akademisyen Nuriye Gülmen, cezaevinden hastaneye götürülerek yoğun bakıma alındı.

Nuriye Gülmen yoğun bakımda

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevi 202’nci günde devam ediyor.

Nuriye Gülmen, önceki gece Sincan Cezaevi’nden doktorların talebi üzerine Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Gülmen'in tedavisi sürüyor.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ

Bu arada, çok sayıda polisin önlem aldığı hastane önünde Nuriye Gülmen'e destek olmak için yaklaşık 15 kişilik bir grup toplandı.

Burada açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Grup daha sonra polis tarafından hastaneden uzaklaştırıldı.

Nuriye Gülmen yoğun bakımda - 1

14 Eylül’de Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, sağlık durumları, güvenlik gerekçeleri ve personel yetersizliği nedenleriyle duruşmaya getirilmedi.

Mahkeme heyeti, Gülmen ve Özakça hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı, tutukluluğun ölçülü olması, delillerin henüz toplanmamış olması nedenleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile görevinden uzaklaştırılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevine başlamıştı.

Mayıs ayında gözaltına alınan iki eğitimci, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Anayasa Mahkemesi, Gülmen ve Özakça’nın tahliye taleplerini reddetmişti.

Hazırlanan iddianamede, OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile meslekten ihraç edilen, işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gülmen ve Özakça'nın, terör örgütü DHKP-C'nin talimatlarıyla eylemleri gerçekleştirdikleri belirtilen iddianamede, "Eylemlerde terör örgütüyle özdeşleşen slogan atmaları, gözaltı işlemleri sırasında güvenlik güçlerine etkin direnmeleri nazara alındığında, söz konusu eylemlerin terör örgütü DHKP-C'nin inisiyatifiyle gerçekleştiği, bu eylemle terör örgütünün ve amacının propagandasının yapıldığı, gerçekleştirdikleri eylemler ve tespitlerden şüphelilerin DHKP-C içerisinde faaliyet yürüttükleri anlaşılmaktadır" şeklinde ifadeler yer alıyor.

Sanıkların eylemleri terör örgütünün talimatıyla yaptığı ve sürdürdüğü kaydedilen iddianamede, eylemlerin bu haliyle masum bir hak arama faaliyeti olarak değerlendirilemeyeceği ifade ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...