Org. Koşaner: Alternatif tarih yazılıyor

19 Mayıs Bayramı nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, gerçeklerin saptırıldığını belirterek, “Atatürk ve arkadaşlarının mücadelesine farklı bir anlam yükleyerek alternatif tarih yazılmaya çalışıldığını ibretle ve esefle görüyoruz'' dedi.

Org. Koşaner: Alternatif tarih yazılıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kara Harp Okulu Atatürk Amfisi'nde ''Mütareke Dönemi ve İstanbul'dan Samsun'a Uzanan Yolda Mustafa Kemal'' konulu panel düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner panelde bir konuşma yaptı.

Işık Koşaner, şunları söyledi:

''Atatürk'ün İstanbul'da kaldığı 6 aylık sürede neler yaptığının toplum tarafından tam olarak bilinmemesi ve belki de bu kanlı dönemde kalanların toplum tarafından hatırlanmak istenmemesi nedeniyle bu dönem daima istismar edilmeye açık olmuştur.

Gerçeklerin değiştirilmesi ve saptırılmasıyla tarihsel olguların farklılaştırılmak istendiği ve böylece Atatürk ve arkadaşlarının mücadelesine farklı bir anlam yükleyerek alternatif tarih yazılmaya çalışıldığını ibretle ve esefle görüyoruz.

Bu alternatif tarih yazma gayretlerine, aralarında burada konuşan hocalarımızın da bulunduğu birçok değerli tarihçi ve araştırmacımız en güzel cevabı yazdıkları eserlerinde vermişlerdir.''

Alternatif tarih yaratma girişimlerine karşı durabilmek için tarihi doğru olarak öğrenmek, anlamak, yorumlamak ve savunmak gerektiğini vurgulayan Orgeneral Işık Koşaner, Yüce Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet'in korunması ve yüceltilmesinin doğru ve sağlam bilgilere sahip olarak yapılacak mücadeleyle mümkün olacağını söyledi.

Harbiyelilere de seslenen Orgeneral Koşaner, ''Mensubu olduğunuz Kara Harp Okulu, her türlü olanaklarıyla sizleri daha iyi eğitmek ve geleceğe hazırlama çabası içindedir. Bunun kıymetini bilin, imkanlarını kullanın, zamanı iyi değerlendirin ve alacağınız kutsal görev için kendinizi en iyi şekilde hazırlayın'' diye konuştu.

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın oturum başkanlığını yaptığı panelde, Yazar Turgut Özakman ''Mütareke Dönemi Koşulları'', Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Alev Coşkun ''Mustafa Kemal'in İstanbul'daki Faaliyetleri'', Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars, ''Mustafa Kemal'in Anadolu'ya Geçmesine Sebep Olan Etkenler'', Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan da ''Mustafa Kemal'in İstanbul'dan Hareketi ve Samsun'a Çıkışı'' başlıklı birer sunum yaptı.

Etkinliğe, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, pek çok general, subay, astsubay ve eşleri ile Kara Harp Okulu öğrencileri katıldı.

Panelin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, konuşmacılara birer teşekkür plaketi sundu.

Sayfa Yükleniyor...