Oscar ödüllü besteciden insan hakları marşı

Akademi ödüllü besteci Hans Zimmer Uluslararası Af Örgütü’nün 50. Yılı’nı “Özgürlük İçin Bir Ses Daha” adlı insan hakları marşını besteleyerek onurlandırdı.

Oscar ödüllü besteciden insan hakları marşı

Akademi ve Grammy ödüllü besteci Hans Zimmer ve film müziklerinde birlikte çalıştığı Lorne Balfe Uluslararası Af Örgütü’nün 50. Yılı için 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü bağlamında düzenlenen “Haklar İçin Yaz” adlı uluslararası mektup yazma maratonu kampanyası sırasında yayınlanmak üzere “Özgürlük İçin Bir Ses Daha” marşını besteledi. Bu etkinliğin bir parçası olarak Zimmer ve UJAM, insanları 9 Aralık’ta internet üzerinden başlayacak yarışmaya katılarak marşı yeniden düzenlemeye çağırıyor.

İnsan haklarının uzun süredir destekçisi olan Zimmer ve Balfe “Bu kadar önem verdiğimiz bir amaç uğruna bu eseri yaratmak bizim için bir ayrıcalıktı” dedi. “Umarız ki bu marş, Uluslararası Af Örgütü’nün herkesin temel haklarının korunduğu bir dünya olan vizyonunu destekleme konusunda ilham kaynağı olur.Hepimiz insan hakları ve adaleti savunan Uluslararası Af Örgütü’ne katılmalıyız.”

Zimmer aralarında “Bayan Daisy’nin Şoförü” ve “Yağmur Adam” gibi sosyal bilinç dramlarından, gişe rekorları kıran “Kara Şovalye” ve “Başlangıç” ve hatta yapım aşamasında olan “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” gibi 100’den fazla filme müzik yaptı.

3-17 Aralık arasında düzenlenen Uluslararası Af Örgütü Mektup Yazma Maratonu dünyanın en büyük insan hakları etkinliği. Dünya çapından insanlar, inançları, yazıları, cinsiyetleri, cinsel yönelimleri, ırkları ya da etnik kökeni yüzünden haksız yere hapis yatanların serbest kalmasına yardım etmek için mektup yazıyor, e-posta gönderiyor ve faks çekiyor. Birçoğu suçlama olmadan ya da mahkemeye çıkarılmadan tutuluyor, ya işkence görüyor ya da infaz ve işkence riski altında. Daha fazla bilgi için ABD Şubesi’nden amnestyusa.org/writeathon adresini, Şubesi’nden de acileylem.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

50 yıl boyunca Uluslararası Af Örgütü, hükümetlere aktivistler tarafından yazılan mektuplar ve e-postalar vasıtasıyla baskı uygulayarak yüz binlerce “düşünce mahkumu”nun serbest kalması için başarılı bir şekilde kampanyalar yürüttü.

Uluslararası Af Örgütü aktivistleri, aralarında aktivizmi yüzünden iktidardaki parti ile anlaşmazlık yaşayan ve 1980’lerin ortalarında barışçıl bir değişim için mücadele verdiği sırada hapse atılan 2011 Nobel barış Ödülü sahibi Ellen Johnson-Sirleaf ve Liberya devlet başkanının da olduğu birçok tanınmış mahkumu serbest bırakmak için çalışmalar yürüttü.

Sayfa Yükleniyor...