Osmanlı karışımı zeytine yoğun ilgi: Kilosu 160 liraya satılıyor
27.10.2025 10:40
Son Güncelleme: 27.10.2025 11:22

İHA
Bursa'da bir esnaf, şahitlik ettiği karı-kocanın zeytin kavgasından etkilenerek "Osmanlı karışımı" adını verdiği karışık zeytin satmaya başladı.
Bursa Hanlar Bölgesi'nin meyve ve sebze satışının yapıldığı bölümde renkli görüntüsüyle dikkati çeken Osmanlı karışımı zeytin ilgi görüyor.
Pembe, mor, siyah, kırmızı, biberli, ızgara, kırma, çizik gibi birçok çeşidin bulunduğu ''Osmanlı karışımı'' adı verilen karışık zeytin, "Hangi zeytin?" tartışmalarına da son veriyor çünkü içinde her damak tadına hitap eden zeytin bulunuyor.


Bu zeytin kavgası üzerine "Osmanlı karışımı" yaptığını anlatan esnaf, "Karşımızdaki çerezciden aklıma geldi, o da Osmanlı karışımı yapmıştı. Osmanlı kenti Bursa'dayız, bu karışıma en iyi isim 'Osmanlı' oldu. 'Kimse kavga etmesin' dedim ve Osmanlı karışımı zeytin yaptım" diye konuştu.
Esnaf, ızgara zeytinden mor ve pembe renklisine, siyahından kırmasına ve biberlisine kadar 40 çeşit zeytinin bulunduğu karışımın kilosunu 160 liradan sattığını belirterek, ilginin yoğun ve meraklısının çok olduğunu söyledi.


