Pirate Bay'den 'sahte' logo

Dünyanın en büyük korsan dosya indirme sitelerinden biri olan Pirate Bay, sunucularını Kuzey Kore’ye taşıdığı yönündeki haberin ‘sahte olduğunu’ açıkladı.

Pirate Bay'den 'sahte' logo

ABD ve İngiltere’de yasaklanmasının ardından Eylül 2012’de kurucusu Gottfrid Svartholm Warg gözaltına alınan Pirate Bay, baskılardan kaçmak için sunucularını dünyanın en izole ülkesi olarak kabul edilen Kuzey Kore’ye taşıdığına yönelik haberin ‘sahte’ ve bir sınamadan ibaret olduğunu duyurdu.

Pirate Bay, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Sunucularımızı Kuzey Kore’ye taşıdığımıza yönelik haberi duyduğunuzda gerçekten sevinmiş olamazsınız... Her zaman eleştiri yeteneğinizi canlı tutun, hem de herkese karşı!” ifadesini kullandı. Site, bu mesajla yaydığı sahte habere karşı kullanıcılarının dikkatini ölçtüğünü ortaya koydu.

Teknoloji dünyasında dün ortaya çıkan haberlerde, Pirate Bay’in yasal baskılardan kurtulmak için Kuzey Kore’ye taşındığı öne sürülmüştü. ABD ve Avrupa’da soruşturmalara maruz kalan ve Ekim 2012’de sunucularına ev sahipliği yapan hosting firmaları İsveç polisi tarafından basılan Pirate Bay’in, Norveç ve İspanya’dan da çekildiği öne sürülüyor.

KUZEY KORE BAYRAĞI ÇEKTİ
Pirate Bay, her ne kadar fiziksel sunucularını korumakta sorun yaşasa da, Ekim 2012’de buluta geçtiğini duyurarak, sahip olduğu bilgileri bulut bilişim şirketlerinin sunduğu güvence ile koruma altına aldığını duyurdu. Site, dün yaptığı açıklamada ise BitTorrent sitelerine karşı verilen mücadeleye karşı ‘direnişe devam’ mesajı verdi.

Pirate Bay, “Dün ortaya çıkan sahte haberin, interneti düşmanlarımızdan daha iyi bildiğimizi gösterdiğine inanıyoruz... İnternet trafiğinin yüzde 40’ı bizim sayemizde erişimi sağlanan torrent’lardan oluşuyor. Aslına bakarsanız internetin Pirate Bay olduğunu söyleyebilirsiniz” mesajını geçti.

Pirate Bay'den 'sahte' logo - 1

Pirate Bay, sahte haberin yayılması için logosundaki korsan gemisine Kuzey Kore bayrağı yerleştirdi. Ayrıca, IP adresini, Kuzey Kore kaynaklı gösterdi. The Next Web sitesi, Pirate Bay’in, IP adresini kamufle etmek için “birkaç IP adresini ele geçirdiğini, sahte bir Border Gateway Protocol (BGP) reklamı oluşturdu.”

Ancak birçok kullanıcısı, Pirate Bay’in düşündüğü gibi Kuzey Kore’ye taşındığına inanmadı. İngiliz the Times’ın düzenlediği ankette, katılımcıların yüzde 65’i haberin doğru olmadığına inandıklarını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...