Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda değişiklik teklifi yasalaştı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi kurulmasına ilişkin 16 maddelik yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla, Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi kurulacak. İhtiyaç duyulan uzmanlık alanlarında örgün eğitim veren üniversitelerin ilgili fakülte mezunları da polis amiri olabilecek.

Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda değişiklik teklifi yasalaştı

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 16 maddelik kanun teklifi, Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yasayla, Polis Akadamesi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi kurulacak.

İlk derece amirlik eğitimi verecek fakültede eğitim süresi yabancı dil hazırlık dönemi ile birlikte 5 yıl olacak.

Fakültenin esas öğrenci kaynağı, sınavların yapıldığı yıl 1 Ocak tarihi itibarıyla 22 yaşından gün almamış lise ve dengi okulların mezunları olacak.

Polis meslek yüksek okullarından dikey geçiş ile İç Güvenlik Fakültesi'ne öğrenci alınabilecek.

İhtiyaç duyulan uzmanlık alanlarında örgün eğitim veren üniversitelerin ilgili fakülte mezunları da polis amiri olabilecek.

Fakülteden mezun olanlar eğitim sürelerinin iki katı süreyle mecburi hizmetle yükümlü olacak. Gerekli sağlık şartlarını taşımadıkları gerekçesiyle emniyetle ilişiği kesilenler, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde başvuruda bulunurlarsa Genel İdare Hizmetleri sınıfına atanacak.

GÜVENLİK KORUCULARINAA SENDİKA YASAĞI

Yasada, güvenlik korucularının işlediği suçlara karşı verilecek disiplin cezaları da yer alıyor. Sendika kuran, sendikaya üye olan veya sendikal faaliyetlere katılan güvenlik korucuları görevden çıkarma cezasıyla karşı karşıya kalacak.

SİLAH RUHSATLARINA YENİ DÜZENLEME

Şehitlerin ana, baba, eş ve çocuklarına intikal eden silah ruhsatlarında süre kaydı aranmayacak.

DENETÇİLİĞE NAKLEN ATANMA

Genel bütçe ve özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen süreler dahil en az 5 yıl görev yapmış olanlar arasından, yapılacak yazılı veya sözlü sınavda başarılı olanlar, 1 yıl içinde durumlarına uygun Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi kadroları ile Göç İdaresi Başkanlığındaki denetçi kadrolarına naklen atanabilecek.

Sayfa Yükleniyor...