Polisten mektup: Çocuğu bizimle korkutmayın

Malatya Emniyeti, kentte yaşayan 20 bin kadına mektup gönderdi. Mektupta, çocukların polisle korkutularak terbiye edilmemesi istendi.

Polisten mektup: Çocuğu bizimle korkutmayın

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Süleyman Hançer, suçu olmadan önce önlemeyi ve suça neden olan sebepleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yürüttükleri tüm proje ve çalışmaları bu yönde değerlendirdiklerini kaydeden Hançer, evden hırsızlıkların ve dolandırıcılık olaylarının, kontör dolandırıcılığının önüne geçmek için vatandaşları bilgilendirmek istediklerini aktardı.

Hançer, ''Özellikle bu suçlarda mağdur olanların kadınlar olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak kadınlara suçun önlenmesine yönelik tavsiyeler içeren bir mektup yazdık. Bu mektubu tüm Malatyalı kadınlara ulaştıracağız'' dedi.

Mektubun içeriği ile ilgili de bilgi veren Süleyman Hançer, şöyle konuştu:

''Evden hırsızlıkların nasıl önüne geçilebileceğini anlattık. Eve satıcı olarak gelen dolandırıcılara dikkati çektik. Kendisini elektrik sayacı okuma görevlisi, doğal gaz sayacı okuma görevlisi, asker, polis, postacı gibi tanıtan hırsızlara, dolandırıcılara işaret ettik. Yine kontör dolandırıcılarına itibar etmemelerini istedik. Ayrıca çeşitli konularda bilgilendirdik. Bunlardan birincisi komşu kollama sistemi. Komşumuz evde yokken, komşumuz hakkında bilgi toplayan kişilere resmi olduğunu kimlik göstererek belgelemeden bilgi vermememiz gerektiğini ifade ettik. Acil durumlarda vatandaşlarımız adreslerini tarif edemiyorlar. Bu nedenle ambulans ve polis bu adrese gecikebiliyor. Adreslerini bilmelerini, kestirme tarif yapabilmelerini istedik.''

Ailelerin genellikle çocuklarını polis, asker, doktor, hemşire ile korkuttuğunu anlatan Hançer, mektupta bu nedenle bir sitem de yer aldığını anlattı.

''Lütfen çocuklarınızı terbiye etmek için onları polis, asker, doktor, hemşire gibi meslek sahipleri ile korkutmayınız ki onlara ihtiyaçları olduğunda yardım istemekten çekinmesinler'' ifadesinin mektupta yer aldığına dikkati çeken Hançer, bu korkutma ve terbiye etme şeklinin çocuklarda bu mesleklere yönelik bir antipati beslemelerine neden olduğundan yakındı.

'ÇOCUKLARI POLİSLE KORKUTMAYIN’
Hançer, ''Geçen gün bir restoranda yemek yiyoruz. Kadınlardan biri çocuğuna beni göstererek 'Polis var bak. Seni ona veririm' diye çocuğunu benimle korkuttu. Artık bu durumun devam etmesini istemiyoruz'' dedi

Kadınlara mektup göndererek unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşma geleneğini de bir şekilde yaşatmaya çalıştıklarını belirten Hançer, ''Bu mektubu kadınlara göndereceğiz. Çünkü mektup ağırlıklı olarak evden hırsızlıklarla ilgili. Evde en etkili bireyin de kadınlar olduğunu düşündüğümüz için mektuplarımızı kadınlara göndermeye karar verdik'' diye konuştu.

Mektup gönderdikleri kadınların eşleri ile birlikte gönderilen mektuba cevap da yazabileceğine değinen Hançer, ''Aileler bize çevrelerinde, mahallelerinde gördükleri, başlarından geçen olumsuzlukları polis teşkilatına yönelik tavsiye ve önerilerini yazabilirler'' ifadesini kullandı.

Süleyman Hançer, uygulama kapsamında 20 bin kadına mektup göndermeye başladıklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...