RIM CEO'su: Türkiye doğru yolda

Blackberry telefonları üreten firmanın kurucusu Lazaridis, Türkiye İnovasyon Konferansı'nda önemli mesajlar verdi.

RIM CEO'su: Türkiye doğru yolda

Blackberry akıllı telefonların üreticisi Research In Motion Kurucusu ve Co-CEO’su Mike Lazaridis, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İnovasyon Konferansı’na katıldı ve “En Değerli Varlığım” başlıklı bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Turkcell Genel Müdür’ü Süreyya Ciliv’e böylesine önemli bir organizasyonu gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Lazaridis, eğitim ve inovasyonu, BlackBerry’yi yaratmasındaki ilham kaynağını ve Türkiye’nin vizyonu konusunda duyduğu heyecanı anlattı.

Sahip olduğu en değerli varlığın eğitimi olduğunu söyleyen Mike Lazaridis, BlackBerry’yi yaratmasında okul ve üniversite yıllarında son teknolojilerle buluşmasının kendisi için nasıl bir ilham kaynağı olduğuna değindi. Lazaridis araştırmanın ve bilimin; inovasyonun ve ekonomik gelişimin belkemiğini oluşturmadaki önemli rolüne dair görüşlerini paylaştı.

'TÜRKİYE RIM İÇİN ÖNEMLİ'
Techno-Labs'in aktardığı konuşmasında Lazaridis, RIM’in bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik çalışmalarının büyük bir destekçisi olduğunu, 12’si Türkiye’de olmak üzere dünya çapında 600’den fazla üniversite ile ilişkileri olduğunu belirtti. Lazaridis şunları söyledi:

“RIM, Türkiye de dahil olmak üzere, dünya çapındaki çeşitli üniversite ve okullardaki araştırmacıları ve öğrencileri desteklemek amacıyla dikkate değer yatırımlar yapmaktadır. BlackBerry olarak yeni küresel pazarlara girdikçe, yerel akademik kuruluşlar ile yeni ilişkiler kurduk ve bu sayede kablosuz dünya vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardım edecek çeşitli araştırma toplulukları oluşturduk. RIM’in akademik kuruluşlarla ilişki içerisinde olmasının en önemli sebebi Türkiye’nin RIM için önemli olmasıdır.”

BlackBerry’nin Türkiye’de, bazıları çok kısa bir süre önce Üniversite Meet up Programı’na katılmış olmakla birlikte, toplamda 12 üniversite ile ilişkisi bulunuyor. Program, Türkiye’nin en üst düzey üniversitelerinde, öğrenciler için çeşitli seminerler, atölye çalışmaları ve etkinlikler aracılığı ile BlackBerry merkezli bir ekosistem yaratmak adına tasarlandı. Amaç BlackBerry tasarım ve geliştirme araçlarını öğrencilere tanıtıp, BlackBerry ekosistemine yeni geliştiriciler katmak.

Türkiye’de de büyüyen aktif bir uygulama topluluğuna sahip olan BlackBerry’nin toplam 4000 eğitimli geliştiricisi bulunuyor.

Tüm profesyonel hayatı boyunca prensipleri üzerine kurulu bir vizyona sahip olduğunu söyleyen Lazaridis, inovasyonun ekonomik gelişimin oksijeni olduğunu ve tüm bunların BlackBerry hikayesinin temelini oluşturduğunu belirtti ve sözlerine “Bu topluluktaki herkesi, gençlerimizi yenilikçi olma konusunda teşvik etmeye çağırıyorum. Gelecek, öğrencilerimizin bugün okullarda öğrendikleri teknolojiler ve araştırma projeleriyle şekillenecektir”” diyerek son verdi.

Sayfa Yükleniyor...