Sağlıklı yaşam için "yeşil adımlar"

Kullandığımız temizlik malzemelerinden tavalara, günlük hayatta sağlığımızı tehdit eden kimyasallara karşı...

Sağlıklı yaşam için "yeşil adımlar"

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre ortalama hayat koşullarında yaşayan bir kadın günde 168 farklı kimyasalın etkisinde...

Araştırmaya göre banyonuza yeni bir duş perdesi astığınız zaman bir ay boyunca 108 kimyasal soluyabilirsiniz. Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalarda bu kimyasalların risk yarattığı görüldü.

MSNBC'nin haberine göre bilim insanları zararlı olma ihtimaline karşı şu önerilerde bulunuyorlar:

Antibakteriyal sabunlar:

Araştırmalar antibakteriyal sabunların mikroskobik dünyada sorun yaratabileceğini gösteriyor.

Michigan Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümü öğretim üyelerinden Allison Aiello şunları söylüyor: "Antibakteriyal sabunların içindeki triclosan, bizlerin antibiyotiklere karşı direnç kazanmamıza neden olabilir."

Bilim insanları triclosan içermeyen sabunları tercih etmenizi öneriyorlar. Bakterilere savaş açan sabunlar yerine sıradan sabunları seçmeniz sağlığınız için daha faydalı olabilir.

Sebze meyveler:

Şeftali, elma, çilek, kereviz gibi ürünlerde özellikle organik olanları seçmeniz öneriliyor. Bunun nedeni ise Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma.

Araştırmada şeftali, elma, çilek ve kerevizde yüksek oranda pestisit(böcek ilacı) kullanıldığı ortaya çıktı.

Yapışmayan tavalara dikkat:

Tavalarda yapışmayan bir yüzey yaratmak için fluoropolymer kullanılıyor. Bu da yüksek ısılarda bir gaz salımına neden oluyor. Bu da insan vücudunda kanserojen etki yaratabiliyor.

Eğer mutlaka yapışmayan bir tava kullanmak zorunda iseniz, tavayı yüksek ısılarda değil de orta ısıda kullanın. Ya da seramik yüzeyli yapışmayan tavaları tercih edin.

Mikrodalgada mısır patlama keyfine son:

Bir paket mikrodalga mısırını aldınız, şöyle bir kokladınız... İşte bu anda PFOA adlı kimyasalı da kokladınız... Suny Albany Kamu Sağlığı Bölümü öğretim üyelerinden Kurunthachalam Kannan, mikrodalga fırınlarda kullanılan mısırlardaki bu kimyasalın insan sağlığı için riskli olduğunu söylüyor. onun önerisi eski moda yönteme geri dönmek... Mısırınızı ocağın üzerinde patlatın...

Plastik mataralara dikkat:

Çevreye ve kendinize önem veriyorsunuz ve suyunuzu kendi matarınızdan içiyorsunuz... Tebrikler... Ama bu noktada da iş bitmiyor... Mataranız eğer şeffaf bir plastikten yapıldıysa hala risk taşıyor... Büyük bir ihtimalle mataranızda polycarbonate kullanılmıştır. Bu da BPA içeriyor. Araştırmacıların önerisi mataranızın metal olması...

Sayfa Yükleniyor...