Siber tehditlere karşı proaktif koruma sağlayan ESET'in Güvenlik Uzmanı Stephen Cobb, “Anlaşıldığı kadarıyla ilerleyen tarihlerde her Facebook kullanıcısı “Zaman Tüneli” uygulamasını kullanmak zorunda kalacak ve o gün bu uygulamayı kullanmak istemeyen, beğenmeyen herkes aynı şeyi sorgulamaya başlayacak: Zaman Tünelini nasıl kaldırabilirim? Bunu bir fırsat olarak değerlendiren dolandırıcılar ve hackerlar, “Zaman Tünelini kaldırın” başlığı altında sahte bağlantılar ile kullanıcıları mağdur edecekler” diye uyarıyor.

Bugün bile, buna benzer birtakım aldatmacalar bulunuyor. Örneğin, devam etmek için “Beğen” butonuna tıklamanızı isteyen sahte bir Facebook sayfası görebilirsiniz. “Beğen” butonuna tıkladıktan sonra sadece 5 basamakta “Zaman Tüneli” uygulamasını kaldırabileceğiniz belirtiliyor. Birkaç basamaktan sonra, bir süre beklemeniz ve arkadaşlarınızı da sayfaya davet etmeniz gerektiği bilgisi gösteriliyor. Bu davetten sonra, “Zaman Tüneli uygulamasını kaldırmak istediğiniz, Facebook ekibine bildirilmiştir” yazısı ekrana çıkıyor.

'KLASİK'E DÖNÜŞ YOK
Şimdiye kadar Facebook, “Zaman Tüneli” uygulamasını kaldırmak veya değiştirmek gibi bir uygulama yayınlamadı ve “Klasik” görünüme geri dönme seçeneği sunmadı.

Cobb, “Eğer Facebook, eski görünüme dönüş için bir uygulama yayınlamaz ve herkesi bu yeni uygulamayı kullanmaya yönlendirirse, kullanıcılar açısından telafisi zor sıkıntılar meydana gelebilir” diyor.