Sinema ve yazma seminerleri başlıyor

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı ve Kadir Has Üniversitesi, "Yazma Okulu", "Gazetecilik Okulu", "Sinema Okulu" ve "Düşünce Okulu" seminer programları açıyor.

Sinema ve yazma seminerleri başlıyor

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın 15 yıldır Ankara’da düzenlediği ve büyük ilgi gören seminerleri, İstanbul’da da başlıyor.

Kadir Has Üniversitesi’yle Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın ortaklaşa düzenleyeceği um:ag Akademi’nin "Yazma Okulu", "Gazetecilik Okulu", "Sinema Okulu" ve "Düşünce Okulu" 17 Ekim haftasında açılıyor.

Yazma Okulu kapsamında Yaratma Cesareti, Kurgu, Anlatım Geliştirme, Metin Uygulamaları, Türler (Roman / Öykü), Felsefi Açıdan Yaratıcı Yazarlık, Öykü Denemeleri ve Uygulamaları gibi konu başlıkları altında tecrübeli ve yetenekli yazar kadrosu ile eğitim verilecek. Haydar Ergülen koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan seminerde Baki Ayhan T., Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Müge İplikçi eğitmen olarak görev alıyor.

Gazetecilik Okulu, bu mesleği öğrenmek isteyen ve merak eden her yaştan kişiye açık olacak. Doğan Akın koordinatörlüğünde Prof. Dr. Asker Kartarı, Umur Talu, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Derya Sazak, Aydın Engin, Nail Güreli, Belma Akçura, Barkın Yinanç, Işık Kansu, Murat Yetkin, Altan Öymen ve Umur Talu gazetecilik dersleri verecek. Seminerde, “Haber Araştırma ve Haber Yazma”, “Araştırma Yöntemleri”, “Röportaj ve Yazı Dizisi Teknikleri”, “Uğur Mumcu’nun Gazeteciliği”, “Internet Gazeteciliği” gibi temel konular ele alınacak. Bunun yanısıra yine araştırma, haber yazma ve röportaj konulu atölyeler düzenlenecek.

Sinema Okulu, “Teori” ve “Uygulama” olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecek. Akademisyenler tarafından düzenlenecek olan “Teori” bölümünde, dönemler, sinema akımları, film çözümlemeleri gibi konular üzerinde durulacak. “Uygulama” bölümü ise “Yönetmen Atölyesi”, “Senaryo”, “Teknik” (kamera kullanımı, video-art vb.) gibi konu başlıkları altında işlenecek. Melis Behlil’in koordinatörlüğünü üstleneceği program, Zeynep Dadak, Senem Aytaç, Derviş Zaim, Seyfi Teoman ve Çiçek Kahraman’dan oluşan eğitim kadrosu ile yürütülecek.

Düşünce Okulu, felsefece görmek, felsefece düşünmek, felsefece yaşamak isteyen herkese açık olacak. Cemil Güzey’in koordinatör olacağı seminerde anlama ve düşünmeden, dönüşüm ve dönüştürmeye, felsefe-yazın ilişkisi ve sorunları, dünyaya ve evrene felsefece bakışın önemi ve sorunları ele alınacak.

Seminerler, Kadir Has Üniversitesi bünyesinde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

Detaylı bilgi için: www.umag.org.tr

Sayfa Yükleniyor...