'Siyasi hesaplaşma ve öç alma davası'

Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların tahliye talebi reddedilirken, Temizöz savcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

'Siyasi hesaplaşma ve öç alma davası'

Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 13 saat süren duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kukel Atağ'ın hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ifade verme işlemi sona eren tanık Mehmet Nuri Binzet, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

SAVCILAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Tanığın ifadesinin ardından söz alan sanık Albay Temizöz, kendisiyle ilgili iki kutuplu hesaplaşmanın bulunduğunu ileri sürerek, şunları söyledi:

''Bu dava siyasi hesaplaşma ve öç alma davasıdır. Benimle ilgili iki kutuplu hesaplaşma var. Bunların hangi asgari müşterekte birleştiğini anlayamıyorum. Artık cezalandırılmaya dönüşen tutukluluğumun kaldırılmaması halinde mahkemenin bu iki kutbun hesaplaşmasına ve öç almasına hizmet edeceğini düşünüyorum. Diyarbakır'ın Koşuyolu semtindeki patlamanın sanığı Hikmet Topal'ın şahsımla ilgili ifadesini ve üzerime nasıl oynandığını yok mu sayalım.''

Tanık Binzet'in, ifadesinin hukuka uygun bir şekilde alınmadığını anlattığını hatırlatan Temizöz, ''Soruşturmayı çığırından çıkaran savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum'' dedi.

KARDEŞİ İÇİN TAHLİYE İSTEDİ
Sanık Kamil Atağ da tanık Binzet'in mahkemede verdiği ifadelerinin doğru olduğunu savunarak, ''Adam örgütün dağ kadrosundan geliyor, pişmanım diyor onu serbest bırakıyorsunuz. Bir çocuk eline taş alıyor 17 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Bizim suçumuz yok diyoruz ama kimse inanmıyor. Teslim olan örgüt üyesine inanılıyor bize inanılmıyor. Bu dava böyle devam ederse 20 yıl sürer. Kardeşim Kukel Atağ çok mağdur olmuştur. Kendim ve oğlum için değil kardeşim için tahliye istiyorum. Eğer kaçarsa bütün cezasını ben çekmeye hazırım'' dedi.

Diğer sanıklar, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Tamer Atağ ve Kukel Atağ da tahliye talebinde bulundu.

Avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme, verdiği kısa bir aranın ardından tahliye taleplerini reddetti ve duruşmayı erteledi.




Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanıkların TCK'nın ''adam öldürmek'', ''cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''adam öldürmeye azmettirmek'' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanık Temizöz'ün 1993'te Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu'', ''Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı'' anlatılan iddianamede, grubun bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.

Sayfa Yükleniyor...