Sofranızdaki düşman: Şeker

Şekersiz çocuk mu büyür demeyin. Şeker çocuk gelişiminin en büyük düşmanlarından.

Sofranızdaki düşman: Şeker

Şekerli içecekler, tatlılar… Hepsi gerçekten çok lezzetli! Ama bebeğinizin gelişiminde nelere yol açıyor, biliyor musunuz?  Çocukların bağışıklık sisteminin gelişiminde 0-3 yaş arası çok önemli. Bu yaşlardaki beslenme biçimi onların ileriki yaşlardaki sağlığını ve olası hastalıklarını belirler.

Çocukların fiziksel ve zihinsel açıdan tam anlamıyla gelişebilmeleri için 0-3 yaş arasında demir protein ve zeka performansını etkileyen vitamin ve minerallerce zengin gıdaların tercih edilmesi son derece önem taşır. Şekerli yiyecek ve içeceklerle beslenen çocuklar büyüdükleri zaman diğerlerine göre tatlıya daha düşkün olurlar. Ayrıca bebeğinize şekerli gıdalar vermeniz sağlığı açısından ciddi problemlere neden olabilir:

    •   Şeker bebeklerin hassas dişlerinin çürümesine yol açıyor. Bu da ileride dişlerine dolgu yapılmasına hatta dişlerini kaybetmesine bile yol açabiliyor. Özellikle şeker katkılı içeceklerden kaçınmalısınız. Bu, çocuğunuzun gün boyu lolipop yemesiyle eşit derecede zararlı.  

    •   Şekerle beslenen bebekler büyüdüklerinde kilolu ve obez olma riski taşıyorlar. Bu da ileriki hayatlarında, 2. tip diyabete, kalp rahatsızlıklarına ve bazı kanser tiplerine yol açabiliyor.

1 yaşına kadar bebek beslenmesine gösterilen özenin ileriki yıllarda da devam etmesi gerekir. Çikolata, şeker ve kolanın üç yaşına kadar çocukların hayatına sokulmaması çok önemli. Çikolata yüksek miktarda yağ içermekte, bu da onun mide ve pankreası için zararlı.

Unutmayın, bebeğinizi şimdiden sağlıklı gıdalara alıştırmak, beslenmesini daha sonra düzeltmeye çalışmaktan çok daha kolaydır.Şekersiz çocuk mu büyür demeyin. Şeker çocuk gelişiminin en büyük düşmanlarından.

Sayfa Yükleniyor...