Spotify korsana çözüm olur mu?

Abonelerine MP3'leri 'devretmeyen' ama aynı kalitede ve istedikleri zaman istedikleri sayıda dinlemelerine izin veren Spotify, yasadışı müzik paylaşımına çare olabilir.

Spotify korsana çözüm olur mu?

İnternette yasadışı MP3 ve video paylaşımına karşı önlemler tartışıla dursun, İsveçli Spotify firmasının düşük abonelik ücretiyle 4 milyon parçayı abonelere açması belki de aranan çözümü vaat ediyor.

iTunes ve diğer MP3 satış sitelerinden farklı olarak müzik parçalarının kullanıcıya ‘devredilmediği’ Spotify sisteminde, abone istediği parçayı istediği zaman 3G veya Wi-Fi bağlantılı cihazıyla internete bağlanarak yüksek ses kalitesiyle dinleyebiliyor.

Abone isterse 3 bine yakın parçayı da geçici olarak cihazında barındırabiliyor. Elbette cihazlara yüklenen Spotify uygulamasında, barındırılan parçaların kopyalanmasını ve paylaşımını engelleyen bir sistem bulunuyor. Ancak kullanıcının istediği zaman istediği parçaya yüksek bit oranlarında ulaşabilmesi, hem cihazların belleğinde yüzlerce şarkı taşınma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor hem de kullanıcının yasadışı MP3 arayıp indirmesine de gerek bırakmıyor.

iPhone’lar için hazırladığı uygulamaya iTunes Apps Store’a kabul ettiren Spotify, artık Android işletim sistemli akıllı telefon ve cihazlarda da çalışacağını açıkladı. 2008’de açılan Spotify’un bugün İngiltere’de 2 milyon, AB ülkelerinin tamamında 8 milyon abonesi bulunuyor ve bu sayı hızla artıyor.

Sayfa Yükleniyor...