TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çeşitli tören ve kutlamalar gerçekleştiriliyor. TBMM'nin açılışının 101. yılında ilk tören TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Ardından Şentop ve 80 kişiden oluşan bir protokol Anıtkabir'e geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

İlk tören TBMM başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Şentop, Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından Şentop ve devlet erkanı saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti - 1

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. TBMM Başkanı Şentop'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak heyetle beraber İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Şentop, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. TBMM Başkanı Şentop'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık eşlik etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti - 2

Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, mazisi şeref ve faziletlerle dolu aziz milletimizin azim ve kararlılığına istinat eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 101. kuruluş yıl dönümünde Milli Mücadelemizin büyük komutanı, Cumhuriyetin banisi, ilk Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olan zat-ı alinizin manevi huzurundayız. Aziz milletimizin varlığına ve vatanına kastedilen karanlık bir dönemde 'da milli bir diriliş hamlesi olarak toplanan ve Milli Mücadelemizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin taşıdığı büyük mananın ve üstlendiği vazifenin idrakindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun hakiki sahibi olan asil milletimizin 101 yıl önce olduğu gibi bugün de tarihi idrak ve istikbali inşa hususunda iradesi kat'idir.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti - 3

Vatanın birliğini, milli emanet saydığımız coğrafyaların selametini ve milletimizin dirliğini temin etmek için var gücümüzle çalışma kararlılığımız ve gayretimizin
tahakkuk edeceğine olan inancımız tamdır. İlhamını Millî Mücadelemizi yürüten ve Cumhuriyetimizi kuran Gazi Meclisin şerefli mirasından alan Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için gayretlerimiz, engel tanımayan bir ısrar ve inançla sürmektedir, sürecektir. Bu vesileyle zat-ı alinizi ve Milli Mücadeleyi birlikte yürüttüğünüz bütün milletvekillerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti - 4

Anıtkabir'deki törenin ardındanTBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis'te düzenlenen törene katıldı.

"VAR OLMA MÜCADELESİNİN KARARGAHI"

TBMM Başkanı Şentop, çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, 101 yıl önce Birinci Meclis'te istiklal iradesini hayata geçirme gayretinin yaşandığını söyledi. Şentop, "101 yıl önce bu binada toplanan TBMM, yokluğa mahkum edilmek istenen; vatanı işgal, ordusu terhis edilmiş bir milletin var olma mücadelesinin mücessem hâli ve karargâhı olmuştur. İlk gün meclise gelebilen 115 milletvekilinin içinde toplumun her kesimini temsil eden milletvekilleri vardır. Köylü, gazeteci, din adamı, asker kökenli milletvekilleri, Büyük Millet Meclisi sıralarında aynı gâye uğruna ahenkle çalışmışlardır.

Büyük Millet Meclisi bu hâliyle milletin Ankara’da ve zafer yolunda atan kalbi olmuş, şahsî veyâ siyasî ihtilaflar çatışma ve çekişme mevzuu yapılmamıştır. Tam bu noktada şu hususu belirtmek isterim ki Millî Mücadele sadece vatanını savunan bir milletle yabancı işgalciler arasında bir müsademe, çatışma değildir. Millî Mücadele bir tarafıyla karakterlerin, kişiliklerin savaşıdır. Bu mücadelenin, siyasi kinlerinden yahut ihtiraslarından ötürü vazifeden geri duran, düşmana meyleden gafillerle her ne pahasına olursa olsun bağımsızlık uğruna hamle yapanlar arasında da cereyan ettiğini bilmeye mecburuz" dedi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...