Trump'ın golf sahasında Filistin protestosu

İskoçya'da Filistin yanlısı aktivist grup Palestine Action, ABD Başkanı Donald Trump'a ait golf kulübünde çimenlere beyaz boya ile "Gazze satılık değildir" yazdı. Kulüp binasına da kırmızı boya püskürttü.

Trump'ın golf sahasında Filistin protestosu

destekçisi  adlı grup, ABD Başkanı 'ı, kendisine ait 'daki Turnberry Golf Sahası'na " satılık değil" yazarak protesto etti.

Trump'a ait İskoçya'daki golf sahasında protesto düzenleyen "Palestine Action" grubu, sahadaki çim alana " satılık değil" yazmasının ardından, bölgedeki binayı kırmızıya boyadı.

Trump'ın golf sahasında Filistin protestosu - 1

Sahanın girişindeki duvarlara Trump'ı protesto eden yazılar yazan eylemciler, ABD Başkanı'nın 'ye yönelik politikalarını eleştirdi. Yazılar arasında, "Özgür " ve "Özgür " ifadeleri yer aldı.

Grup, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Trump, Gazze'ye kendi mülküymüş gibi davranıyor ancak kendi mülkünün de ulaşılabilir olduğunu bilmeli." ifadesini kullandı.

Trump'ın golf sahasında Filistin protestosu - 2

Açıklamada, "ABD yönetimi, İsrail'e silah sağlamaya ve 'de etnik temizlik planları yapmaya devam ettikçe bu duruma kayıtsız kalınmayacaktır. , Filistinlilere aittir." ifadelerine yer verildi.

Trump'ın golf sahasında Filistin protestosu - 3

TRUMP'IN GAZZE İLE İLGİLİ PLANLARI

Trump, 4 Şubat'ta Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin Şeridi'ni "devralacağını" ve buraya "sahip olacağını" söylemişti.

'nin artık tamamen bir yıkım alanı olduğunu belirten Trump, Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere, komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını savunmuştu.

ABD Başkanı Trump, ayrıca "Gazze'yi, Orta Doğu'nun Rivierası'na dönüştürmeyi istediğini" belirtmişti.

Sayfa Yükleniyor...