TSK'dan ''askerlik uzadı'' iddiasıyla ilgili açıklama (Askerlik uzadı mı?)

Askerlik süresi uzadı mı? TSK'dan yapılan açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir'' denildi. İşte sabah saatlerinde gündem yaratan o yalan haberin kısa öyküsü...

TSK'dan ''askerlik uzadı'' iddiasıyla ilgili açıklama (Askerlik uzadı mı?)

Son dakika haberi! 

süresi uzatıldı mı? 

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan "Yalan " başlıklı açıklamada, ''bazı basın yayın organlarında yer alan 'askerlik uzatıldı'' başlıklı habere ilişkin bilgi verildi, iddia kesin bir dille yalanlandı.

Açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir" ifadelerine yer verildi.

Askerlik süresinin uzatıldığına ilişkin haberler Genelkurmay tarafından yapıldığı iddia edilen hayali bir açıklamaya dayanıyor. Hürriyet.com.tr, sabah erken saatlerde Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapıldığı iddia edilen bir açıklamayı duyurdu. Askerlik süresinin uzatıldığı duyurulurken bir açıklama metninden de alıntı yapıldı.

İŞTE O SAHTE AÇIKLAMA METNİ

TSK'dan ''askerlik uzadı'' iddiasıyla ilgili açıklama (Askerlik uzadı mı?) - 1 Sosyal medyada elden ele gezen sahte açıklama bazı medya sitelerine haber oldu.

Bu açıklamada ''Milli savunma bakanlığı ile genelkurmay başkanlığının olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararın hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacağı'' bilgisinin yer aldığı, ''Bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz. Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' ifadesinin bulunduğu iddia edildi.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamalarının standart formatına aykırı, imla kurallarına dahi dikkat edilmeyen, içeriği itibarıyla da askeri yazışma usullerine uygun olmayan bu metin ve haberler yıldırım hızıyla birçok internet sitesi ve televizyonda da yer aldı. Ancak iddia 12 dakika gibi kısa bir süre içinde Genelkurmay tarafından yalanlandı.

Hürriyet.com.tr'deki haber düzeltilirken, haberin kaynağının medya kuruluşlarına gönderilen Genelkurmay Başkanlığı antetli bir yazı olduğu bilgisinin altı çizildi.

Genelkurmay'ın adı kullanılarak basın kuruluşlarına sahte açıklama yapıldığı iddiasının yanı sıra ''siber saldırı sonucu e-posta sisteminin hack'lendiği'' iddiasının da araştırıldığı ifade ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...