Tüm bölümlerde İngilizce İTÜ'yü böldü

İTÜ yönetimi, kademeli olarak tüm bölümlerde İngilizce öğretime geçmeye hazırlanırken, bazı eski yöneticiler ve öğrenciler meslek derslerinin İngilizce okutulmasına karşı çıkıyor.

236 yıllık geçmişe sahip İTÜ'de İngilizce öğretim tartışılıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) senatosu, 1998'den beri derslerin yüzde 30'unun İngilizce yapıldığı üniversitede altyapısı elverişli bölümlerde İngilizce öğretim yapılan birer şube açılmasına karar verdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, kararı "Avrupa'ya en fazla öğrenci gönderen üniversiteyiz ama en az öğrenci alan üniversite olduk. Bunun nedeni yüzde 30 ingilizcedir. YÖK'ten de geçtiği taktirde önmüzdeki sene 10 bölümle başlayacağız. Bu süreçteki problemleri öğreneceğiz. 2010-2011'den sonra da tüm bölümler en az bir şubelerini İngilizce'ye geçirecekler" sözleriyle açıkladı.

Öğrencilerden bazıları üniversitenin aldığı kararı destekliyor.

İnşaat Mühendisliği öğrencisi Mehmet Ali Hisar, "Türkçe olan dersleri daha iyi anladığımı düşünüyorum. Zaten bakarsak Boğaziçi, ODTÜ gibi yüzde 100 İngilizce okutulan okullarda eğitim bana göre daha kötü" diye konuştu.

Ancak bazı öğretim üyeleri, meslek derslerinin İngilizce okutulmasını karşı çıkıyor.

Eski İTÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, İTÜ senatosunun aldığı kararla ilgili "Biz üniversiteler olarak, liselerde, ortaokullarda yapılması gereken bir işi üstlenmekle önemli bir yanlış yapmış oluyoruz. Bizim problemimiz İngilizce öğretmek değildir. Bizim problemimiz mesleği iyi öğretmek ve yurtdışında o küreselleşme sürecinde yabancılarla rekabet debilecek insanları yaratmaktır" değerlendirmesini yaptı.

Sayfa Yükleniyor...