Türkiye, Microsoft'un yeni üssü oluyor

Microsoft CEO'su Steve Ballmer: 'Türkiye 10 yıl içinde Microsoft ile iş ilişkileri en çok büyüyen ülke olacak.'

Türkiye, Microsoft'un yeni üssü oluyor

Microsoft'un Bilkent Üniversitesi Cyberpark bünyesinde yer alacak Microsoft İnovasyon Merkezi'nin açılışı için 'de bulunan Steve Ballmer, 'nin her yıl 400 bin üniversiteliyi mezun eden, genç bir ülke olduğunu hatırlatarak "Türkiye'de çok sayıda genç ve başarılı yazılım geliştirici var, bu insanların potansiyelini görüyoruz ve bu potansiyelin büyük işler başaracağına inanıyoruz" dedi.

Ballmer, Microsoft İnnovasyon Merkezi'nin 500 bin doları ilk yıl olmak üzere, toplamda 10 milyon dolarlık planlanmış bir bir yatırımla Türkiye'de yer alacağının kesin olduğunu belirtti.

İnnovasyon merkezinde öncelikli hedefin yerel sağlık ve e-devlet operasyonlarına kanalize edilmiş çalışmaların olacağını belirten Ballmer, Türkiye operasyonuna dönemsel olarak Microsoft merkezinden görevlendirmelerin de yapılacağı söyledi.

Microsoft İnnovasyon Merkezi, dünyada ilk kez bünyesinde Oyun Geliştirme Ön Kuluçka Merkezi bulunduran bir örneği oluşturuyor.

Türkiye'de oyun geliştirme konusunda istekli ve deneyimli, ciddi projelere sahip yazılım geliştiriciler bu şekilde ihtiyaç duydukları desteği bulabilecekler.

Türkiye'nin küresel bilişim pazarındaki yerini sürekli olarak gelişmekte olduğunu bizzat kendi gözlemleriyle fark ettiğini ifade eden Ballmer, bu yıl dördüncü kez ziyaret ettiği Türkiye'de özellikle Bilişim Teknolojileri (BT) başta olmak üzere ekonomide büyük bir gelişmenin olduğunu kaydetti. Ballmer, insanların bilinçlendiğini, aktif kullanıcıların artık daha yoğun bir şekilde bilişimi tartıştığını ve kullanıcı sayısının büyük bir artış gösterdiğini ifade etti.

Microsoft Türkiye operasyonunun günümüzde Ortadoğu ve Avrupa operasyonunu çok büyük başarıyla yönettiğini belirten Ballmer, İnovasyon merkezinin geç kalmış bir operasyon olduğu konusundaki soruya "Global ekonomik kriz sırasında Ankara'da böylesi güçlü bir yatırım yapıyoruz. Geç kalınmış olduğunu düşünmüyorum, buradaki operasyonumuz sadece doğru zaman olduğunu düşündüğümüz bir zamana denk geldi" dedi.

Ballmer, inovasyon merkeziyle birlikte, lise öğrencilerine ücretsiz Microsoft yazılımları sunarak, genç yazılım geliştiricileri teşfik etmek amacıyla yürütülen DreamSpark programının Türkiye'ye de aktif hale getireleceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda DreamSpark çerçevesinde yapılan yarışmalara en çok katılım yapılan 9. ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Ballmer "Bir düşünsenize, DreamSpark Türkiye'de olmadığı halde böyle bir katılım oluyordu. Bundan sonra çok daha büyük bir katılım sayısı bekliyoruz" dedi.

Ballmer, DreamSpark hakkında "Günümüzde ekonomik durumu iyi olmayan, 13-17 yaş arasında bir çok deha var. Aileleri veya kendileri Microsoft yazılımlarını satın almak için yeterli mali güce sahip değiller, kurucumuz Bill Gates, bu yaşlarda ilk yazılımlarını yazıyordu, ailesi buna olanak tanıyabiliyordu. Şimdi, DreamSpark sayesinde Türk öğrencilerin de ücretsiz olarak Microsoft geliştirme yazılımları ile uygulamalar geliştirmesine olanak tanımaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

ORACLE ŞAŞIRTTI
Oracle'ın Sun Microsystems'i satın alması konusunda "Henüz derinlemesine bir analiz yapmaya fırsatım bile olmadı" şeklinde konuşan Ballmer, "Oracle'ın en büyük iş ortakları olan HP ve DELL ile donanım üreten Sun'ı satın alarak rakip hale geliyor oluşunu büyük bir sürpriz olarak görüyorum" dedi.

MOBİL DÜNYADA YAZILIMA ODAKLANACAĞIZ
Microsoft'un mobil dünyada donanım üretmek yerine, Windows Mobile işletim sistemiyle var olacağını söyleyen Ballmer, mobil donanım üreticisi Palm'ı satın alacakları yönündeki söylentileri yalanladı: "Mobil işimiz Windows Mobile olacaktır, kendi işletim sistemini kullanan Palm'ı satın almamız pek efektif olmaz"

GOOGLE'IN BİR RAKİBE İHTİYACI VAR
Microsoft'un önümüzdeki dönemde özellikle çevrimiçi reklam ve arama motoru konusunda atılımlara gireceğini söyleyen Ballmer, "Google çok iyi bir iş yapıyor ancak bir rakibe ihtiyacı var, şu anda çevrimiçi reklam konusunda üçüncü firmayız ancak, ikinci olmak için çalışıyoruz. İlerde bir gün birinci de oluruz" dedi.

BLOGLARA İNANIYORUM
Ballmer, çevrimiçi dünyada kendilerini ifade eden kullanıcılara güveninin tam olduğunu belirtti. Blogların gazeteci olmayan insanların da kendi hünerlerini göstermeye olanak tanıdığını ifade eden Ballmer, Microsoft'un bloglara desteğinin tam olduğunu, firma ile ilgili birçok değerli bilginin, firma çalışanları tarafından yönetilen bloglar ile paylaşıldığını hatırlattı.

Ballmer, "İnsanların kendilerini ifade edebilmesi, demokrasi açısından önemlidir, bloglar da çevrimiçi ortamda fikirlerin paylaşılmasına olanak tanıyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...