Twitter'da çalışan tek Türk

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da çalışan tek Türk olan mühendis Ayşe Naz Erkan, “Twitter zamanın ruhunu yakalıyor” dedi.

32 yaşındaki Ayşe Naz Erkan, ’de de yaygın bir şekilde kullanılan sosyal paylaşım sitesi Twitter’da çalışıyor.

Adana Anadolu Lisesi ve İstanbul Fen Lisesi’nden sonra Boğaziçi ve New York Üniversitesi ile Almanya’daki Max Planck Enstitüsü’nde burslu okuyan yazılım mühendisi Erkan, dev şirkette çalışan tek Türk.

Hürriyet gazetesine konuşan Ayşe Naz Erkan, Twitter’a kadar ulaşan ABD macerasını anlattı.

Erkan, kısaca şöyle konuştu:

“Twitter’ın bence en önemli özelliği, internet üzerinde anı yakalayan belki de tek kaynak olması. Zamanın ruhunu yakalıyor! Şahsen ben her şeyi ilk orada duyuyorum. Doğru insanı takip ediyorsanız dünyanın gündemini mutlaka anında yakalıyorsunuz.

Sansür söz konusu değil. Dünyanın diğer ucundaki bir olayın anında öğrenilmesini ve dayanışmayı sağlıyor. Çok özgürlükçü ve demokratik! Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye imkân ve zemin hazırlıyor.

Twitter’ın Daha fazla kullanım biçimi var. Zamanla çözülecek. İnsanlar yenilikleri başta yadırgasalar da sonradan adapte oluyorlar ve sanki hep varmış gibi davranıyorlar.

Ben Twitter’da problem çözüyorum. Çok data var. Haliyle de çok fazla problem çıkıyor.

Şirket açmak için ilk tercihim İstanbul. Ancak, eğer başka bir şirket, yepyeni bir internet tüketim yolu bulursa, her şeye sıfırdan başlamam gelebilir. Ekonomi çökerse Artvin’de çiftçilik yapma ihtimali de var!

Yakın zamana kadar çok fazla Twitter kullanmıyordum. Fakat Tweet sayım arttı. Yazdıklarıma gelen tepkiler, isteğimi artırdı.

New York da dertli bir şehir. Evimden fare çıktı mesela. Ayrıca kiralar başta olmak üzere, hayat çok pahalı. Fakat buradaki entelektüel paylaşımı dünyanın başka hiçbir yerinde bulabileceğimi sanmıyorum. Her dilden, dinden, ırktan insanlarla tanışmak ufkumu çok genişletiyor.

2003’te Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek yaparken, Tom Cruise’un başrolde olduğu ‘Minority Report’u (Azınlık Raporu) izledim. Filmdeki elle kullanılan bilgisayarın arayüzünü yapabileceğimi düşündüm. Küçük bir ekiple kısa sürede aynısını ürettik.”

Sayfa Yükleniyor...