Viski uzaya çıktı

Geleceğin viskisini yaratmayı amaçlayan bir damıtım evi viski üretimini uzaya taşıdı.

Viski uzaya çıktı

İskoçya'nın Viskileri ile ünlü Islay adasındaki Ardbeg damıtım evine ait maltlar Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi. Maltlar uzay istasyonuna geçtiğimiz yılın Ekim ayında viski yapımında kullanılan alazlanmış meşe parçalıkları ile birlikte isimsiz bir kargo aracı ile yollandı.

Bilim adamları maltlama sürecinin yerçekimsiz ortamdan nasıl etkileneceğini anlamak istiyor. Araştırmanın ardındaki Amerikan şirketi NanoRacks LLC araştırmanın sonuçlarının viski endüstrisinin yanı sıra birçok endüstriye katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

TERPEN PARÇACIKLARI UZAYDA İNCELENECEK
Şirket, araştırma sonuçlarının yeni viskiler ile tanışmamızı da sağlayacağına inanıyor. Edinburg Uluslararası Bilim Merkezi'nde basına duyurulan araştırmanın iki yıl sürmesi bekleniyor.

Bu araştırma ile bitkilerin lezzet ve kokularının özünü içinde barındıran terpen parçacıkları da ilk kez uzayda incelenmiş olacak. Bilim adamları uzaya gönderilenler ile eş parçacıkları dünyada da inceleyecek ve böylelikle iki test örneği arasındaki gelişim farklarını kayda geçirebilecek.

Viski uzaya çıktı  - 1



YİYECEK VE PARFÜM ENDÜSTRİSİNİ DE ETKİLEYECEK
NanoRacks LLC yöneticisi Michael Johnson ''Bu mikro-yerçekimi deneyini yaparak terpenlerin ve diğer moleküllerin Ardbeg tarafından temin edilen tahta örnekleri ile uzayda nasıl etkileşime girdiğini inceleyeceğiz. Bu sayede elde edeceğimiz lezzetler ve kokular ile ilgili bilgilerin sadece viski endüstrisini değil yiyecek ve parfüm endüstrilerini de etkileyeceğine inanıyoruz'' dedi.

Johnson aynı zamanda deneyin Ardbeg damıtım evine yeni lezzetler keşfetme olasılığı da sağlayacağını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...