Yeşil beslenme ne demek?

Mümkün olduğunca organik besinleri tercih etmek, et yerine sebze, meyve ve tahıl tüketmek, tarladan pazara ve mutfağa olan yolculuğunda daha az kilometre kat eden, yerel üretim yiyecekler bulmaya çalışmak demek. Cornell Üniversitesi'nden Jennifer Wilkins, bunların yediğiniz öğünün karbon ayak izini, yani "gıda izini" hafifletmeye yarayacağını söylüyor. Yakınlardaki köylü pazarlarına yürüyerek, bisikletle ya da toplu taşımayla gitmek, bu izi daha da hafifletir.

Gıda izinizin küçük olması kullanılan doğal kaynakları en aza indiriyor, ama bu mutlaka damak tadınızdan ödün vermeniz anlamına gelmiyor. Wilkins, tüketicilerin "her hafta, yerel çiftçilerin yetiştirdiklerini ön plana çıkaran" mevsimsel seçeneklerle beslenebileceklerini söylüyor. Böylesine lezzetli gıdalar, dünyayı -öğün, öğün- kurtarmak için yeterli bir ödül sayılabilir...

Kaynak: National Geographic