NTV

Valiye ulaşamayan öğrenciler yumurtaları polise verdiler

28.02.2015 16:48

Valiye ulaşamayan öğrenciler yumurtaları polise verdiler
DHA
Google'da NTV'yi tercih et

Eskişehir’de Vali Günör Azim Tuna’nın öğrenci temsilcileriyle yaptığı toplantıya alınmayan bir grup öğrenci, üzerinde 'Laik, demokratik, bilimsel, nitelikli, eğitim' yazılarının olduğu yumurtaları polisler aracılığıyla valiye gönderdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki öğrenci kulüpleri temsilcileriyle biraraya geldi.

Basına da kapalı olan kahvaltılı toplantıya, otel önüne gelen bir grup Öğrenci Kolektifi üyesi de girmek istedi. Çevik kuvvet polisleri öğrencilerin içeriye girmesine izin vermedi.

Öğrenci kolektifi üyeleri de yanlarında getirdikleri, üzerlerinde “Laik, demokratik, bilimsel, nitelikli eğitim” yazılı yumurtaları bir poşetin içerisine koyarak polislere teslim etti.

Bir sivil polis, Vali Güngör Azim Tuna'ya iletilmesi istenen yumurtaları alarak uzaklaştı.

Öğrenci kolektifi üyeleri, önlerinde duran kalkanlı çevik kuvvet polislerine doğru yürüyerek barikatı aşmak istedi. Ancak daha sonra geri çekilerek 'Şaka yaptık' dediler.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Daha iç güvenlik paketi yasallaşmadan polisler geniş güvenlik önlemi alarak bizim toplantıya katılmamıza izin vermiyorlar. Bizler buraya bu kentin valisinin bu şehre yakışmadığını söylemek için buradayız. Bu kentin valisi Ali İsmail Korkmaz hakkında yaptığı açıklamalarla, AK Parti'nin valisi olmasıyla, bu kente yakışmayan bir validir. Biz toplantıyı basacak değiliz. Sadece valiye mesajımızı iletmeye geldik" dedi.

Öğrenci Kolektifi üyeleri, yaptıkları konuşmalardan sonra toplantının yapıldığı otelin önünden ayrıldı.