1000 Roman'a 1000 keman

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle, ''Bir Enstrüman, Bin Roman Projesi'' kapsamında bin Roman vatandaşa keman dağıtıldı.

İzmit Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli'nin her rengin kaynaştığı bir şehir olduğunu söyledi.

Kocaeli'ye yeni bir renk katmak için özel bir proje başlattıklarını belirten Yazıcı, ''Tam bin adet kemanı sizlerin hünerli ellerine teslim edeceğiz. Üç aylık kurs sonucunda dünyanın en büyük keman orkestrasını kuracak, adımızı Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıracağız'' dedi.

Keman dağıtımı gerçekleştirdikten sonra keman eğitimi başlatacaklarını vurgulayan Yazıcı, ''Belediye olarak bu proje vasıtasıyla yeteneklerinizi nota bilgisiyle de destekleyeceğiz. Kendi renginiz, kendi kişiliğiniz ve kimliğinizin korunması, yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapacağız. Projemiz, Roman kardeşlerimiz için önemli bir istihdam alanı oluşturacak, gençlerimiz müzik alanında ustalaşacak. Yeni virtüözler belki aranızdan çıkacak. Müzik yeteneğinizi endüstriye dönüştürmenin ilk adımını atmış olacağız. Kültürümüzü doğru anlayacak, anlatacağız'' diye konuştu.

Roman Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Ahmet Çokyaşar da Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri için çok sevinçli olduklarını söyledi.

Bunun bir başlangıç olduğunu belirten Çokyaşar, ''Bununla birlikte 'Bir Enstrüman Bin Roman Projesi'nin 3 aylık sürecinde elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. İş bilenin kılıç kuşananındır. Sizin bu projeye sahip çıkmanız gerekiyor. Biz bugün burada keman dağıtmak için değil, projeye başlamak için burada toplandık'' dedi.

Keman alan kişilerin üç ay boyunca kurslara devamlı gitmeleri gerektiğini belirten Çokyaşar, şöyle devam etti:

''Çünkü amacımız üzüm yemektir. Hedefimiz kimseye keman dağıtmak değil, hedefimiz insanlara sanatı öğretmek, müzikal anlamda insanları yetiştirmektir. Konservatuvarlarda Roman müzisyenlerin de olması için çalışıyoruz. Bu bir entegrasyon projesidir. Entegrasyon projelerinde zorlu ve uzun süreçli yollar vardır. Bunun farkında olarak lütfen çocuklarımızı kurslarımıza gönderelim. Okullarımıza gönderelim. Bu projeyi gerçekleştirmek için bize destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum.''

Konuşmalar ardından temsili olarak 10 kişiye sahnede keman verildi. Daha sonra yerel bir pop müzik sanatçısı konser verdi. Konserin ardından ''Bir Enstrüman, Bin Roman Projesi'' kapsamında bin Roman vatandaşa kemanları dağıtıldı.

Sayfa Yükleniyor...