2009 makyaj trendleri son şeklini aldı

Bu kış makyaj dengesini biraz bozarak ya gözleri ya da dudakları öne çıkarıyoruz. Ama en önemlisi, cildin doğal tonunu bozmamak. Yani doğal tonlarda allıkları yüzün tamamına uygulayarak hem bakımlı hem de sade görünüm kazanacağız.

2009 makyaj trendleri son şeklini aldı

Pırıltılı, kadınsı ve güçlü görünüm 2009 kış makyajının temelini oluşturuyor.

ASİ VE KIŞKIRTICI
Buğulu gözler bu yıl da moda, hatta belki her zamankinden fazla. Geçen yıllarda hafif tonlarıyla karşılaştığımız bu makyaj stili, bu yıl daha koyu renkli ve belirgin çizgilerle uygulanıyor. Siyah göz kalemleri ve eye-liner’lar mor, mürdüm ve füme tonlarıyla tamamlanıyor. Kirpik diplerine süreceğiniz eye-liner’ı biraz daha uzun tutarak ve doğal tonlarla gölgelendirme yaparak “kedi gözleri”ne sahip olmanız da mümkün. Siyah maskara ve takma kirpik stoklarınızı yenilemenizde de yarar var. Dikkat etmeniz gereken nokta, makyajınızın son derece sade olması ve tüm dikkatin göz kısmına çekilmesi.

Gözlerden bahsetmişken, kaşlara da değinelim. Bu kış cımbızınızı daha seyrek kullanacaksınız. Kalın kaşlar yeniden moda oldu. Özenle şekil verilmiş, yay gibi kaşlar 2009 kadınının doğal ve asi yönünü pek yansıtmıyor.

KIRMIZI YANAKLARA VEDA
Geçen yıllarda açık renk fondötenleri parlak pembe allıkla tamamlamak modaydı. 2009 kışında yoğun uygulanmış parlak renklere veda ediyoruz. Cilt tonuna uygun renklerde fondöten ve pudralar kullanarak daha doğal, uçuk pembe ve açık kahverengi allıkları yüzün tamamına uygulayarak da daha sağlıklı bir görünüm elde ediyoruz. Gözleri veya dudakları ön plana çıkarmak için açık renkli, doğal tonlar kullanmak önemli.

Dudak renkleri bu yıl çok çeşitli. Güçlü göz makyajınızı öne çıkarmak için doğal tonlar veya sadece parlatıcı kullanabilirsiniz. Ancak tüm dikkati gözler yerine dudaklara çekmek de mümkün. Bu konuda da kırmızının muhteşem dönüşü göze çarpıyor. Mat tonlardan pırıl pırıl parlayanlara kadar, kırmızının her tonu kış makyajına damgasını vuruyor.

Kırmızı dudakları parlak kırmızı ojelerle tamamlamak her zamanki gibi bu yıl da moda. Oje seçiminde öne çıkan bir diğer renk ise koyu mürdüm. Özellikle belirgin göz makyajıyla birlikte kullanmakta fayda var.

METALİK PIRILTILAR
Bu yılın renk trendlerinden biri de altın ve bronz olarak göze çarpıyor. Özellikle göz makyajında uygulanan bu renkler yüzün tamamına parlak bir görünüm vermek için de kullanılabiliyor. Tek yapmanız gereken, yüzünüzün sivri köşelerine ve elmacık kemiklerinize pırıltılı, açık renk bir allık sürmek. Bununla birlikte, seçiminiz pırıl pırıl parlamaksa, rujunuzu açık kahverengi tonlarında seçmeniz ve parlatıcı kullanmanız gerekiyor.

Yılın en çok kullanılacak saç modelleri de uzun veya kısacık saçlar. Göz ve dudak makyajında olduğu gibi, arada kalmış modellere pek rastlanmıyor. 2009 saç ve makyaj stilleri aşırı uçlar arasında seçim yapmayı gerektiriyor.

Sayfa Yükleniyor...