2010 yılında 2010 çeşit...

TÜRES, Eylül ayında 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a gelecek misafirlere bir günde 2010 çeşit yemek sunarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi deneyecek.

2010 yılında 2010 çeşit...

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla yerli ve yabancı turistlere 2010 çeşit yemek ikram edeceklerini belirterek, ''2010 Yılında 2010 Çeşit Yemek Projesi''ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansının desteklediğini kaydetti.        

Türk mutfak kültürünü daha geniş kitlelere aktarmak için çalıştıklarını vurgulayan Bingöl, 2007 yılında projenin ön hazırlığı kapsamında Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde vatandaşlara 400 çeşit yemek sunduklarını söyledi.        

Türkiye'de böyle bir projenin ilk defa hayata geçirileceğini ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:       

''Birkaç yıldır 2010 yılına hazırlık yapıyorduk. Feshane'deki etkinlik çok başarılı geçti. Şimdi de Eylül ayında 2010 çeşit yemek yapacağız. Biz Türkiye'nin tanıtımını yapmayı, Türk mutfağının ne kadar geniş ve ne kadar büyük olduğunu önce kendi insanımıza, sonra dünyaya anlatmayı istiyoruz. Hizmet sektöründe en faal çalışan sektörüz. Çok emek isteyen bir iş yapıyoruz. TÜRES üyelerinin her biri ayrı ayrı yemekler yapacak. Bu yemeklerin belirlenmesi için bir seçici kurul oluşturduk. O kurul hangi yörenin, hangi yemeğinin yapılacağını tespit edecek. Proje için yüzlerce insan çalışacak. Seçici kurul çalışmalarına başladı. Dünyaya Türk mutfağının gücünü göstereceğiz.''
        
''GUINNESS REKORLAR KİTABINA DA BAŞVURACAĞIZ''
Bingöl, menünün çok geniş bir yelpazeden oluşacağını, turistlerin ilk defa bu kadar çok yemek çeşidini bir arada göreceğini belirtti.        

Yemeklerin bir günde tüketileceğini aktaran Bingöl, ''Gelen misafirler sabahtan akşama kadar oradan çıkamayacak. 2010 çeşit yemeği hem tadacak, hem de çok sevecekler. Dünya çapındaki uluslararası yemek yazarları ve turizm firmalarıyla görüşmeler yapıyoruz. Birçok ülkenin devlet başkanlarını, kültür bakanlarını da çağıracağız'' diye konuştu.        

''Dünyada daha önce böyle bir etkinliğin yapılıp yapılmadığını'' araştırdıklarını kaydeden Bingöl, ''Dünyada, 2010 çeşit yemeğin, aynı anda sunulduğunu sanmıyoruz. Guinness Rekorlar Kitabına da başvuru yapacağız. Rekorlar kitabına girerek, bu günü kalıcı kılacağız'' dedi.        

Bingöl, bütçenin büyük bir bölümünün üyeler ve sponsorlar aracığıyla karşılanacağını ifade ederek, ''Ajans kısmen maddi destek verecek. Maliyeti yüksek ama ajanstan sembolik bir rakam alıyoruz. Tahminen 50-60 bin TL civarında olacak. Projemizin 1 milyon TL'lik bir bütçesi var. Bu bütçeyi TÜRES ve sponsorlar aracılığıyla karşılayacağız. Projeyi, üyelerimizin ve çalışanlarımızın katkılarıyla başarıyla gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...