Her yıl başında hazırladıkları listeyle gelecek yılın lezzet trendlerini yönlendiren www.epiricurious.com editörleri, bu yılın listesini de belirledi. Listede yeme-içme kültürünün farklı alanlarına dair tavsiyeler yer alıyor.

İşte www.epiricurious.com‘a göre 2010’un ‘in’ ve out’ları;

Kızarmış tavuk ‘in’: Kıtır kıtır kızarmış, bol baharatlı ve cep yakmayan fiyatlarıyla kızarmış tavuklar, hazır yemek sevenlerin gözdesi olacak.

Burger ‘out’: Yıllardır hazır yemek denince akla ilk gelen burgerler, kendilerini yenilemezlerse tahtlarını kaybedebilirler.

‘Woopi’ kekr ‘in’: Marşmelov dolgulu çikolatalı kekler 2009’un ağız tadı olmaya aday.

Mini ‘Cupcake’ ‘out’: Tek ısırımlık küçük kekler, bu sene geçen yıllar kadar moda değil.

Kuzu eti ‘in’: Doğada beslenmiş kuzulardan yapılan yemekler, bu yılın çok popüler olacak. Kuzu etinden yapılmış burger görürseniz şaşırmayın.

Dana eti ‘out’: Kırmızı et sevenler için farklı bir adres bulma zamanı artık geldi.

Bağışıklık güçlendirici diyetler ‘in’: Domuz gribinin kol gezdiği bir dönemde diyetler de bağışıklık sistemine destek olmalı.

Omega 3 diyetleri 'out': Omega 3’ün ne kadar önemli olduğunu kuşku yok ama anlaşılan bu yıl uygulanacak diyetlerin temelinde Omega 3’lü yiyecekler olmayacak.

Kasaplar 'in': Son yıllarda yerlerini süper marketlere kaptırmış olsalar da, taze etin adresi olan kasaplar 2010’da müşteri sayısını arttıracağa benziyor.

Kokteyl barmenleri ‘out’: Hazırladıkları renkli kokteyllerle yıllardır trend olan kokteyl barmenleri bu yıl fazla popüler değil.

Ev yapımı bira ‘in’: Evde bira yapmayı denememiş olabilirsiniz ama bunun için gerekli olan gereçler ABD’de yok satıyor.

Çılgın kokyeller ‘out’: Rengarenk egzotik kokteyller artık eskisi kadar moda değil.

Kendin getir kendin ye ‘in’: Gelen konukların beraberinde getirdikleri ile kurulan masalar, özellikle ABD’de yapılan ev toplantılarının yeni trendi.

Resmi ev yemekleri ‘out’: Özenle hazırlanmış, lezzetli ve sağlık yiyeceklerle donatılmış büyük masalar bu yıl boş kalaacak gibi.