58 yıldır özlemiydi...

Hayırsever iş adamı, Adana'nın Ceyhan ilçesinde gidebileceği lise olmadığı için yıllardır duyduğu özlemini, ilçenin Büyükmangıt beldesinde 16 derslikli fen lisesi ve 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yaptırarak giderecek.

58 yıldır özlemiydi...

Bir süre önce mesleği olan eczacılığı bırakarak müteahhitliğe başlayan Bahattin Erdinç (72), babasının 1939 yılında öğretmenliği bırakıp ticarete atılma kararı almasıyla 1 yaşında ailesi tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesine getirildiğini söyledi.        

İlk ve ortaokulu Ceyhan'da bitirdikten sonra lise olmaması nedeniyle eğitimine devam etmekte zorlandığını belirten Erdinç, o dönemde yörede yatılı okul sıkıntısı da yaşandığını ifade etti.        

Erdinç, İstanbul, Ankara, Adana, Kayseri ve Mersin gibi kentlerdeki yatılı okullara kayıt yaptıramadıkları için 58 yıl önce sorunu Adana Erkek Lisesi'ne yaptıkları başvuruyla çözümlediklerini belirterek, ''Yatılı okullara torpilli öğrenciler girebildiği için açıkta kalmanın üzüntüsünü yaşadım. Adana Erkek Lisesi tek kurtuluşum oldu. Okul bitene kadar her gün Adana ve Ceyhan arasında tren yolculuğu yapmak zorunda kaldım. İstasyonda inip okula kadar yürür, okul çıkışında tekrar istasyona gelir, trene biner, 50 kilometrelik yolculukla evime ulaşırdım. Günde 100 kilometrelik yol katederdim. O dönemlerde çok sıkıntı çektim. Çektiğim sıkıntıyı unutmam mümkün değil. Liseden sonra da üniversite eğitimi görerek eczacılık fakültesini bitirdim'' dedi.        

Yaşamının 32 yılının geçtiği Ceyhan'da bir süre eczacılık yaptığını, daha sonra İstanbul'a yerleşerek inşaat sektöründe çalışmaya başladığını ifade eden Erdinç, şöyle konuştu:       

''Yaşadığım yörede lise olmaması nedeniyle çektiğim sıkıntılar aklımdan hiç çıkmadı. Bu sıkıntılar ve yaşadığım yörede lise olmaması, yatılı okula da kayıt yaptıramamam nedeniyle çektiğim özlem sonucu şirketimiz ve ailem adına lise yaptırma kararı aldım. Bu kapsamda Büyükmangıt beldesinde bir süre önce mülkiyeti maliye hazinesine ait arazi üzerinde fen lisesinin yapımına başladık. 16 derslikli okul binası bitmek üzereyken Adana Valiliği ile yaptığımız protokolün dışına çıkarak okulun hemen yanına bir de 300 yatak kapasiteli yurt binası yaptırma kararı aldık. Lise ve yurt binasının önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.''        

Erdinç, cehalete karşı olduğu için okul yaptırmayı cami ve hastane yaptırmaya tercih ettiğini söyledi.        

Ülkenin ve gençlerin eğitim kurumlarına çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdinç, ''Eğitime katkıda bulunmak en kutsal vatan hizmeti kadar önemli. Bu okul yarınımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın istikbali için yapıldı. Bu okuldan inşallah çok değerli ve Atatürk ilkelerine bağlı insanlar yetişecek'' diye konuştu.        

Adana Valisi İlhan Atış da yaklaşık 15 milyon TL maliyetli okul ve yurt binasının kentte eğitim kalitesinin artmasına önemli katkıda bulunacağını söyledi.        

Yurtları okullardan daha çok önemsediğini belirten Vali Atış, ''Yurt sayısını mutlaka artırmalıyız. Özellikle köy ve beldelerimizde ilköğretimi bitiren çocuklarımızın lise eğitimlerini tamamlayabilmeleri için bize yurtlar gerekli'' diye konuştu.


Sayfa Yükleniyor...