Afete hazırlıklı olmak için afeti konuşuyoruz

Afet bölgesi olan Türkiye'de, afet yönetimi ile insani yardım alanında çalışan sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliği afetlere karşı hazırlık aşamasında oldukça önemli. İşte bu fikirden yola çıkan Hayata Destek Derneği, yarın İstanbul'da "İnsani Yardım Sempozyumu" düzenliyor.

Afete hazırlıklı olmak için afeti konuşuyoruz

Ülkemiz, doğal ve insan kaynaklı afetlerin sıklıkla görüldüğü bir coğrafyada yer alıyor. Bu yüzden, devlet ve toplum olarak her zaman hazırlıklı olmalı ve afet riskleri ile yaşamayı öğrenmeliyiz.

Bu noktada, Hayata Destek Derneği, Türkiye'nin bir afet ülkesi olduğu gerçeği ve afet yönetimi ile insani yardım alanında çalışan sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişim ve iş birliğinin artmasının ülkemizde afetlere hazırlık konusunda önemli katkı sağlayacağı düşüncesinden hareketle insani yardım alanında çalışan insani yardım kuruluşları, STK'lar, uluslararası ajanslar, devlet kuruluşları ve üniversiteler arasında bilgi ve deneyim aktarımı için Bahçeşehir Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü ile ortaklaşa bir İnsani Yardım Sempozyumu düzenliyor.

1 Haziran 2011 tarihinde, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde düzenlenecek olan sempozyuma, insani yardım ve afet yönetimi konusunda deneyimleri ve bilgi birikimleri olan önemli isimler konuşmacı olacak katılacak.

Sınır tanımayan doktorlardan Dr. Aitor Zabalve Gogeazkoa'nın ve Islamic Relief World Wide'dan Mousab Kerwat'ın da katılacakları sempozyumda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Nilay Ergenç ve İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden Bahtiyar Çetin, İstanbul'da ve İzmir'de Acil Durum Planları ve Acil Yardım Plan Çalışmaları hakkında konuşacaklar.

Gün boyu sürecek sempozyumda, dünyanın farklı alanlarından gelen uzmanlarla birlikte Türkiye'nin farklı illerinden gelen ve insani yardım alanında çalışan akademisyenler, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve insani yardım çalışanları aşağıdaki dört ana başlık hakkında oturumlar yapacak ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacak.

İŞTE O DÖRT BAŞLIK:
- İnsani Yardım Standartları, Yasal Süreçler ve Planlama
- Küresel Çevre Sorunları ve İnsani Yardım
- Afet Risk Tespiti, Azaltma ve Hazırlık
- İnsani Yardımda Sivil Toplum, Profesyonel ve Gönüllü İnsan Kaynağı

SEMPOZYUMDA KONUŞULACAK ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARINDAN BAZILARI İSE ŞÖYLE:
Türkiye Afet Politikaları ve Yasal Düzenlemeler
Afet Yönetiminde Türkiye ve AB Mevzuatları Karşılaştırması
Risk Altındaki Çocukların ve Gençlerin Afet ve Acil Durum Eğitimi ve Psikososyal  Destek Verilmesi Toplumsal Cinsiyetler ve Doğal Afetler
Küresel İklim Değişikliğinin Bölgesel Bazda Ülkemizdeki olası Etkileri ve Riskler
Gönüllülük Kavramı ve İnsani Yardım Gönüllülüğü

Sayfa Yükleniyor...