Ankara'da Minasera AVM'de bir işletmeci, 650 metrekarelik alanda oluşturduğu yağmur ormanları temasını, goril, fil ve timsah gibi canlıların dev boyuttaki maketiyle donatarak, miniklere eğlenceli bir yemek keyfi sunuyor.

İlişkili Haberler


Restaurantın asma katında oluşturulan, ''Teknoloji odası'', ''Çocuk sineması'' ve ''Çocuk diskosu'' ise eğlenme ve öğrenme olanağı aynı ortamda sağlanıyor. 30 dakikada bir fırtına ve gök gürültüsü efekti altında hayvanların hareket etme animasyonu ilgi çekiyor.

Gogo Jungle Cafe yetkilisi Altar Ağva, küresel ısınmanın en çok etkilediği yerlerin yağmur ormanları olduğunu anımsatarak, ''Biz de yağmur ormanları temasını kullanarak, 7'den 70'e herkese dünya mutfağından lezzetli yemekler sunuyoruz'' dedi.

Türk toplumunun ailece hem çocuklarla, hem de arkadaşlarla birlikte gezmeyi seven bir yapısı olduğunu dile getiren Ağva, şöyle devam etti: "Özellikle sohbet edilecek, hepimizin keyif aldığı ve gittiğimiz yerlerde çocukların ortamdan mutlu olacakları ve bizlerin de rahat edebileceği yerleri tercih etmek istiyoruz. Ancak, bu tarz yerlerin Ankara'da kısıtlı olması nedeniyle her dışarı çıkışımızda bu sorunun cevabını zor buluyoruz. Tercihlerin az olması sonucunda bizde 7'den 70'e herkesin gelmekten keyif alabileceği, rahat edebileceği, yemekleri ile de farklılık oluşturacağına inandığımız bir işletmeyi, bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerle 17 Nisan 2009'da açtık."

Ağva, çocuklara "Doğa bilinci", "Hayvan sevgisi" aşılamanın yanında, asma katta oluşturulan "Teknoloji odası", "Çocuk sineması" ve "Çocuk diskosu" ile eğlenme ve öğrenme olanağını aynı ortamda sağladıklarını anlattı. Ankara'nın "Tek tema restaurantı" olduklarını ifade eden Ağva, günümüzde doğanın yok olma tehdidi karşısında kayıtsız kalmak istemediklerini ve doğanın yardım çağrısına karşılık veren bir işletme dizayn ettiklerini bildirdi.

ÇEVRECİ KURULUŞLARA KATKI
2010 yılında Ankara ve dışındaki illerde dört yeni yer daha açmayı planladıklarını bildiren Ağva, gerek doğa, gerekse doğanın korunmasına ilişkin sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almaya devam edeceklerini söyledi. Ağva, bir süre sonra gelirlerinin belirli bir yüzdesini TEMA ve benzeri kurumlarla paylaşarak, katkı sağlamayı planladıklarını da ifade etti.

Restauranta gelen konukların doğayla bütünleştiklerini ve oluşturulan ekranlarda doğal hayatla ilgili belgesel ve film izlendiğini belirten Ağva, farklı bir konsept oluşturmak istediklerini vurguladı. İşletmede, goril, fil, timsah, papağan ve kelebeklerin dev boyuttaki maketlerinin yanında, içinde canlı balıkların yaşadığı okyanus akvaryumunun da yer aldığını anlatan Ağva, ortamda sürekli olarak kuş cıvıltılarının yer aldığını kaydetti.

Restauranta gelen aileler doğayla iç içe oluşturulan orman atmosferinden etkilendiklerini ve yemeklerin farklı lezzeti dolayısıyla tercih ettiklerini ifade ederken, minikler ise ortamda yer alan goril, fil, timsah gibi canlıların maketleriyle ilgilenerek, yaş gruplarına uygun filmler izleme olanağı dolayısıyla çok eğlendiklerini belirttiler.