Artık reçeli de var!

Tadı fındıktan çok farklı... Kalp, tansiyon ve kolesterole iyi geliyor...

Artık reçeli de var!

Bartın'ın Amasra ilçesinde köylü kadınların yaptığı fındık reçeli, turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Köylü kadınlar, tarihi ve turistik ilçenin girişinde kurdukları tezgahlarda yerli ve yabancı turistlere domates, salatalık, biber, patlıcan, fındık, armut, erik ve incir gibi ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Çilek, ayva ve incir gibi meyvelerin reçelini yapan köylü kadınlar, bu listeye bir de fındığı eklediler. 

Ürünlerini satan Gülay Sevinç, ceviz reçelini Ankaralılardan öğrendiklerini, fındık reçelini de kendilerinin düşünceleri doğrultusunda yaptıklarını söyledi.

250 GRAMI 5 LİRA
Fındık reçelinin, fındığın tadından çok farklı olduğunu anlatan Sevinç, "Evimizde yaptığımız reçelleri yerli ve yabancı turistlere satıyoruz. İlgiden oldukça memnunuz. Bir kez tadan yeniden alıyor. Reçelin, fındık ve tat karışımından ibaret olmadığını görüyorlar. Sadece Karadeniz dışından de ğil, fındığın bol üretildiği Giresun, Rize gibi illerden gelenler de şaşırıyorlar. Fındık reçelinin tarifini istiyorlar, ama biz yöremize özgü olduğu için vermiyoruz. O da bizim sırrımız olarak kalsın" dedi.

Sevinç, özellikle kalp ve tansiyon hastalıklarına karşı mucize ilaç olarak gördüğü ve kolesterole iyi geldiğini savunduğu fındık ve ceviz reçelinin 250 gramını 5 liradan satışa sunduklarını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...