Baharat soslu dondurma tatlısı

Yaz mevsimi yaklaşıyor. Ve tabii sıcak yaz günlerinin değişmez tatlısı dondurma da sofralarda yerini almaya hazırlanıyor. Hem de birbirinden değişik tatlı alternatifleriyle...

25.02.2010 - 10:17

Baharat soslu dondurma tatlısı

MALZEMELER:
- 1 paket vanilyalı puding
- 500 ml süt (2,5 bardak gibi)
- 1/2 adet çubuk vanilya
- 2 adet karanfil
- 2 adet yıldız anason
- 1/4 çay kaşığı zencefil
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az)
- 1 çorba kaşığı bal (15 g civarında)
- 1 adet iri armut,
- 1 bütün sade kek,
- 1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı)
- Pudra şekeri (8 - 9 g),
- 1’er top Carte d'Or Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma

HAZIRLANIŞI:
Puding tozunu sütle tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin.

Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın.

Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin.

2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin.

4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın.

Pudra şekeri serpip birer top Carte d'Or Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın.

İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.

Daha fazla dondurmalı tatlı tarifi için http://www.cartedor.com.tr/ adresine bakmayı unutmayın...


  • Etiketler :

Sayfa Yükleniyor...