Beşiktaş'tan Ortaköy'e uzanıyor

Başkan Topbaş: ''425 metrekarelik, 85 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük panosunu, İstanbul'un en önemli yerine kazandırmış olduk.''

Beşiktaş'tan Ortaköy'e uzanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kale Grup iş birliğiyle hazırlanan dünyanın en büyük seramik panosu, Ortaköy'deki Cumhuriyet Caddesi'ni renklendirdi.       

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un, dünyayı büyüleyen bir şehir olduğunu ve kendisini dünyaya hissettirdiğini kaydetti.        

''İstanbul'da taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum'' diyen Topbaş, kentin, 8 bin 500 yıllık tarihiyle Asya ile Avrupa'nın başladığı noktada yer aldığını, dünyada böyle bir örnek bulunmadığını, güzel şehrin, güzelliklerle donatılmasının kendisine heyecan verdiğini ifade etti.        

Topbaş, günümüzde şehirlerin birbirleriyle yarıştığını anlatarak, bu süreçte, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkentliliğini aldığını, gururla taşıdığını ve farkındalık açısından bir başlangıç olduğunu söyledi.       

Şehirler yarışırken sadece ekonomik güçlerinin değil, bunun yanı sıra sanatsal aktivite ve tarihi yapısının önem taşıdığını kaydetti.        

Topbaş, İstanbul'un, her noktasında anıtsal eserleri ve tarihi katmanlarıyla dikkati çektiğini belirterek, ''425 metrekarelik, 85 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde devasa, dünyanın en büyük panosunu, İstanbul'un en önemli yerine kazandırmış olduk. Bu esere bakıldıkça kente olan farkındalık da artacaktır'' dedi.        

Kale Grubunun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, panonun, dünyada ilk defa büyük boyutlarda, esnek, her türlü hava şartına dayanıklı seramik pano olduğunu ifade ederek, eserde, İstanbul'un belli tarihi kompozisyonlarının yorumlandığını anlattı.        

Beşiktaş'tan Ortaköy'e uzanan panonun, İstanbul'da sevgi duvarı olarak nitelendirilmesini dileyerek, panonun hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür etti.
        
3 METREYE 1 METRE EBADINDA
Panonun tasarımcısı Mustafa Tunçalp de panonun porselen zemin üzerine 3 metreye 1 metre ebadında üç milimetre kalınlığında sinterfleks üzerine seramik boyalarıyla desenler çalışıldığını belirterek, eserde, İstanbul'un tarihi zenginliklerinden ve mozaiklerinden yola çıktığını ifade etti.       

Tunçalp, eserinde, Kızkulesi, Dikilitaş, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Süleymaniye, Zeyrek, Ortaköy camileri, Alman, Sultanahmet çeşmeleri, Beyazıt Kulesi ve Taksim Atatürk Anıtı gibi İstanbul'un simgesi haline gelen eskizlerinin bulunduğunu kaydetti.        
      
YAPIMI 10 AY, MONTESİ 2 AY SÜRDÜ
Tunçalp, panonun projelendirilmesi ve yapımının 10 ay, monte edilmesinin iki ay sürdüğünü belirterek, bu çalışma için Çanakkale Seramikten ekiplerin geldiğini ve bu çalışmanın ekip çalışması olduğunu söyledi.       

Sayfa Yükleniyor...