Bölüm 14: Vejetaryen günü

Hem pratik hem ekonomik bir köfte ve iş dönüşlerinde hayat kurtaracak bir salata

Bölüm 14: Vejetaryen günü

Kuru Fasulye Köftesi

400 gr haşlanmış fasulye

4 adet mantar

1,5 küçük kırmızı soğan

3 dal maydanoz

3 dal dereotu

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı kişniş

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 tatlı kaşığı galeta unu

1 çorba kaşığı un

Servis için;

2 tane Yedikule marul

4 tatlı kaşığı süzme yoğurt

Sanki etli bir ana yemek yiyormuşsunuz hissi verecek, vejetaryenleri de mutlu edecek kuru fasulyen bu köfteye bayılacaksınız. Konserve fasulyenin pratikliğiyle oldukça kısa sürede hem de ekonomik bir köfte yemek isteyenler için ideal!

1,5 adet kırmızı soğanı ve 4 adet mantarı mutfak doğrayıcısında nohuttan ufak parçalar olacak şekilde çekin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tavaya bunları ekleyin ve yüksek ateşte 2-3 dakika kavurun. İnce parçalar halinde olduğu için çok hızlı pişecekler. Kavururken içine, havanda dövdüğünüz 1 çorba kaşığı kişniş tohumunu, 1 çorba kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.

400 gr konserve fasulyeyi süzüp, bir patates ezeceğiyle püre haline getirin ve kavurduğunuz karışımla beraber ince ince doğradığınız 3’er dal maydanoz ve dereotunu da bu püreye ekleyin. 1 çorba kaşığı unu, 3 tatlı kaşığı galeta unu ve 1 çorba kaşığı hardalı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı 4’e bölüp iri köfteler yapın. Bu köfteleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın. Köftelerin altına ve üstüne galeta unu serpip 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağını köftelerin üzerine gezdirin. 230 derecelik ızgara modundaki fırında 5 dakika kadar pişirin. Köfteler pişince servis tabağına, önce yedikule marul yapraklarını tek tek serin. Üzerlerine köfteleri yerleştirip her bir köftenin üzerine 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt koyun. En son da isterseniz yoğurtların üzerlerine toz kırmızı biber serpin.

Çıtır Çiğ Kabak Salatası

4 dal fesleğen

2 adet kabak

1,5 avuç ceviz

1 avuç kuş üzümü

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

Çiğ kabaktan hem besleyici hem de oldukça lezzetli, hızlı mı hızlı bir salata tarifi vereceğim. Bu pratik tarife bayılacaksınız, iş dönüşleri hayat kurtarıcı olacak.

1.5 avuç cevizi küçük bir tavada altını açıp kavrulmaya bırakın. 1 avuç kuş üzümünü de bir kaseye koyup üzerine açılmaları için kaynar su ekleyin.

Salatanın sosu için; 4 dal fesleğeni, 3 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı sirkeyi ve yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiberi mutfak doğrayıcısına koyup çekin. 2 tane kabağı soyacakla, çekirdek kısımlarına gelene kadar şerit şerit soyun. Kabakları, kavrulmuş cevizleri ve suları süzülmüş kuş üzümlerini güzelce karıştırın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp, karışıma yedirin. Makarna görünümlü inanılmaz ferah salatanız 3 dakikada hazır!

Bölüm 14: Vejetaryen günü - 1
  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Refika'dan Hızlı Tarifler
  • Refika

Sayfa Yükleniyor...