Bu kaplanın çizgileri yok

Güney Afrika’da doğan yavru, kaplanların en karakteristik özelliklerinden olan siyah çizgileri taşımıyor.

Bu kaplanın çizgileri yok

Albino hayvanlara sık olmaza da doğada rastlanıyor. Buna farklı kaplan türleri de dahil. Ancak kaplanların bir alt türü ‘beyaz Bengal kaplanları’albino olmasa da beyaz kürke sahipler. Renkleri farklı da olsa beyaz Bengal Kaplanları genellikle karakteristik siyah çizgilere sahip oluyorlar.

Güney Afrika’daki Cango Vahşihayvan Barınağı’nda dünyaya gelen beyaz Bengal kaplanında ise kardeşlerinin tersine hiç çizgi bulunmuyor

Beyaz Bengal kaplanlarının çoğunluğu çizgisiz doğsa da ilerleyen aylarda kürklerinde siyah çizgiler oluşuyor. Fareeda adı verilen yavrunun doğumunun üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiç bir çizgi belirmedi. Barınak çalışanları, bu durumun, küçük yavrunun çok nadir görülen çizgisiz beyaz kapların temsilcisi olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Şu an dünyada, 20’den az sayıda çizgisiz kaplanın var olduğu düşünüyor ve bunların hiçbiri de doğal hayatta yaşamıyor.

Fareeda’nın bir başka özelliği da Afrika’da doğan ilk beyaz Bengal kaplanı oluşu. Bu kaplanların çoğu, 1950’lerde yakalanan ve sonrasında ABD’ye götürülen bir kaplanın soyundan geliyor. Ancak Fareeda’nın soyağacında bu kaplan yer almıyor.

Bu kaplanın çizgileri yok - 1 Fareeda’nın tersine kardeşleri çizgili.

EN BÜYÜK İKİNCİ KEDİ TÜRÜ
Kuzey Hindistan ve Bangladeş’te yaşayan Bengal kaplanları, 3 metreye ulaşan boyları ve 300 kilograma kadar çıkan ağırlıkları ile kuzenleri Sibirya Kaplanı’ndan sonra dünyanın yaşayan en büyük kedileri. 1970’li yıllarda bin 800’e kadar düşen sayıları, koruma programları ile 4 bin 500’e kadar çıkarıldı. Ancak bu kaplanlar halen soyu tehlikede olan türler kategorisinde yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...