Bu yemek ödül getirdi

23 yaşındaki genç aşçı, uluslararası bir yemek yarışmasında hazırladığı, ''Limon aromalı rizotto yatağında somon çupra ikilemesi meat chile sos ile'' isimli yemekle 3. oldu

Aşçı Vural Bayar, kendi hazırladığı, ''Limon aromalı rizotto yatağında somon çupra ikilemesi meat chile sos ile'' isimli yemeğini, Uluslararası Gastronomi Fuarı'nda 22 ülkenin aşçılarının katıldığı yarışmada sundu.        

Bayar, uluslararası otel aşçılarının değerlendirmesi sonucu, yarışmada 3. olarak bronz madalya aldı.        

Ödülün kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Vural Bayar, bundan sonraki hedefinin birincilik olduğunu söyledi.        

Merit Otelde komi olarak işe başladığını ve bugün artık aşçı olduğunu belirten Bayar, kendisini destekleyen yönetici ve şeflerine minnettar olduğunu kaydetti.       

Merit Otel Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da Bayar'ın, ''Limon aromalı rizotto yatağında somon çupra ikilemesi meat chile sos ile'' isimli yemeğiyle büyük bir başarı yakaladığını belirterek, ''Eskiden ille yabancı şef garsonlar olsun diye özen gösterilirdi. Artık Türk aşçıları dünyayla yarışıyor. Bu biz turizmcileri de oldukça mutlu ediyor'' dedi.    

Sayfa Yükleniyor...