Çalışan genç kadının adı: Nar taneleri

Yetiştirme yurtlarında yetişmiş 18–24 yaş arası genç kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasını sağlayacak 'Nar Tanesi' projesine start verildi. 5 yıl sürecek proje için şimdilik 500 bin dolar kaynak ayrıldı.

Çalışan genç kadının adı: Nar taneleri

Nar Taneleri projesi ile  18–24 yaş arası yetiştirme yurtlarında yetişmiş genç kadınların mesleki becerileri geliştirilerek işgücü piyasasına katılımları desteklenecek. 

Proje, 2009–2013 yılları arasında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Boyner Holding ve Grup Şirketlerinin önderliğinde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) ortaklığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR ) işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü desteği, konu ile ilgili kadın, gençlik ve eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile yürütülecek.

FİNANS DESTEĞİNİ BOYNER SAĞLAYACAK
Projenin tanıtımı için İstanbul Point Otel'de yapılan toplantıda konuşan Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, holdinglerinde çalışanların yüzde 70'inin kadın olduğuna vurgu yaptı. Ümit Boyner, Nar Taneleri projesine finans desteğini kendilerinin sağlayacağını söyledi: "Proje ne kadar gerektiriyorsa o kadar finasman desteği sağlanacak. Staj önceliği tanıyacağız. Nar Taneleri projesi ile amacımız, 2013 yılına kadar 5 yıl boyunca her yıl daha fazla genç kadına ulaşmak. Ankara ve İstanbul pilot bölge seçildi. Daha sonra İzmir, Bursa ve Samsun'daki yurtlar da projeye katılacak, her yıl projeye dahil edilecek yurt sayısı arttırılacak. Proje, 18–24 yaş arası yetiştirme yurtlarında yetişmiş genç kadınların tamamını kapsıyor." 

PSİKOLOJİK DESTEK VE GÜÇLENDİRME EĞİTİMLERİ
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun koordinasyonunda genç kadınlara uzman kişi ve kurumlar tarafından psikolojik destek ve güçlendirme eğitimleri verilecek.

İstihdama hazırlama eğitimleri, koçluk ve mesleki yönlendirme ile işe yerleştirme desteği, projenin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Projemizin yürütme ortakları arasında yer alan İşkur ve Peryön’ün bu alandaki uzmanlıklarından yararlanılacak.  

ÇUBUKÇU: ÖNCE BANA SONRA TOPLUMA EMANETLER
"Bu çocuklar önce -siyaseten- bana sonra da topluma emanetler. Bu proje genç kızlarımızın devlet dışında da özel sektörde de varolma ve toplumsal hayata kabülde önemli bir girişim" diyen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, projenin önemini şöyle anlattı: "Çocuklara hayat boyunca da bakabiliriz, bu devlet için çok büyük bir sorun değil. Hiç çalışmasalar da, eğitim almasalar da kamu kurumlarına yerleştiriliyorlar. 18 yaşını tamamladıktan sonra 30'lu yaşlara kadar kamuda hakları, kontenjanları olduğu için bekliyorlar. 16 milyon kişinin 2 milyonu kamuda çalışıyor. Genç kızların özel sektörde de varolabilmeleri, ekonominin diğer alanındaki gerçekliği görmeleri önemli".

DEĞİŞİMİN EN GÜÇLÜ ARACI KADINLAR
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Peer Sieben de dezavantajlı gruplara daha iyi bir gelecek sağlamak için projeye destek verenlere teşekkür etti. Sieben, BM Tarım Örgütü'nün ortaya koyduğu verilere dikkat çekti: Eğitimden dışlanan çocuklar arasında kızlar erkeklerden daha fazla. Herşeye rağmen yine de değişimin en güçlü aracı kadınlar. Daha iyi bir gelecek için mücadelede inanılmaz kararlı ve becerikliler."

Sayfa Yükleniyor...