Dalyan Köfte tarifi (Haşlanmış yumurtalı köfte yapımı)

Masterchef jürisi oldukça doyurucu olan dalyan köfteyi yarışmacılardan yapmalarını istedi. Yanında makarna veya pilav ile servis edebileceğiniz lezzetli dalyan köfte nasıl yapılır?

ntv.com.tr 30.09.2020 - 12:06

Dalyan Köfte tarifi (Haşlanmış yumurtalı köfte yapımı)

Türk mutfağının önemli yemeklerinden biri dalyan köfte yapımı zor gibi gözükse de oldukça pratik ve doyurucu bir yemek olarak ön plana çıkıyor. İşte içinde yumurta olmasıyla bazılarına ilginç gelse de lezzetli dalyan köfte tarifi...

DALYAN KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Köftesi için:

  • 1 kg. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Köfte arası için:

  • 1 su bardağı bezelye – haşlanmış
  • 1 adet havuç – küp doğranmış – haşlanmış
  • 5 adet yumurta – haşlanmış

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ su bardağı su

YAPILIŞI

1.Beş adet yumurta haşlanıp soğumaya bırakılır.

2.Havuçlar küp küp doğranır ve bezelyeler ile beraber haşlanır.

3.Kıyma bir yoğurma kabına alınır. Soğanlar rendeleyip kıymanın içine eklenir. İki adet yumurta, galeta unu, ayçiçek yağı, tuz ve karabiber de kıymaya ilave edilip iyice yoğurulur.

4.Yoğurulan kıyma uzun bir silindir haline getirilip orta kısma boyuna uzunca bir çukur açılır.

5.Önce haşlanan bezelye ve havuçlar ile bir kısmı çukurun dibine yerleştirilir. Ardından haşlanmış yumurtalar dizilip tekrar garnitürlerden üzerine konur ve kıymayı kapatarak çukuru birleştirmek için yağlı kağıt ile sarılıp yuvarlanır. Yağlı kağıdın üzeri de alüminyum folyo ile sarılıp, önce 200 derece fırında 30-40 dakika, ardından üzeri açılıp salça ve suyu karıştırıp üzerine sürdükten sonra 180 derece fırında 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.

6.Pişen köfte fırından çıkartıp dinlendirip ve dilimleyerek servis edilir.

Sayfa Yükleniyor...